Ελλαδα

Κορωνοϊός: Με κάρτα εισόδου από σήμερα στα σούπερ μάρκετ

Τι δήλωσε ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άδωνις Γεωργιάδης
Επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη σε σούπερ μάρκετ © EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Με κάρτα εισόδου στα σούπερ μάρκετ από σήμερα λόγω κορωνοϊού. Τι δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Για απόλυτη επάρκεια προϊόντων στην αγορά έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα νωρίς το πρωί μεγάλο σούπερ μάρκετ, καθώς είναι η πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων, όπως η κάρτα εισόδου στα εν λόγω εμπορικά καταστήματα λόγω κορωνοϊού, μετά τα φαινόμενα συνωστισμού του Σαββάτου.

Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, δίνονται στους πελάτες αριθμημένες κάρτες εισόδου, με δεδομένα πως σε καθέναν «αναλογούν» δέκα τετραγωνικά μέτρα, την οποία ο κάθε καταναλωτής θα παραδίδει βγαίνοντας. Κι έτσι ανά πάσα στιγμή θα είναι μέσα στο σούπερ μάρκετ ο προβλεπόμενος αριθμός ανθρώπων.

Ο υπουργός τόνισε πως όλα τα ράφια είναι εντελώς γεμάτα, ενώ για τα αντισηπτικά είπε πως η αγορά θα τροφοδοτηθεί εκ νέου την Πέμπτη και οι χειρουργικές μάσκες θα πάρουν λίγο περισσότερο καιρό: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού» διαβεβαίωσε, καλώντας τους πολίτες να εστιάσουν σε δύο σημεία: πρώτον πως οι κανόνες πρέπει να τηρηθούν και να αποφεύγεται ο συνωστισμός και δεύτερον πως η επάρκεια είναι απόλυτη και δεν υπάρχει λόγος πανικού για να στήνεται ο κόσμους στην ουρά.

Newsbeast.gr - Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε σούπερ μάρκετ

«Κάθε μέρα θα κάνουμε έλεγχο σε σούπερ μάρκετ», τόνισε ο αρμόδιος υπουργός και υπογράμμισε ότι δεν χρειάζεται να επικρατήσει πανικός λόγω της κρίσης με τον κορωνοϊό. «Πλέον οι πολίτες θα μπαίνουν στα σούπερ μάρκετ με κάρτα εισόδου για να υπάρχει έλεγχος ροής μέσα σε αυτά ώστε να μην δημιουργείται συνωστισμός», πρόσθεσε και εξήγησε ότι η κάρτα εισόδου θα είναι αριθμημένη, έχει γίνει η διαίρεση των τετραγωνικών του μαγαζιού με τον αριθμό 10, που είναι ο ελάχιστος αριθμός τετραγωνικών ανά πελάτη. «Ο κάθε πελάτης θα παίρνει μια κάρτα και όταν βγαίνει θα αφήνει την κάρτα. Δεν μπορεί να μπαίνει πελάτης αν δεν υπάρχει διαθέσιμη κάρτα», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ