Ελλαδα

Προοδευτικοί θεολόγοι: Να κλείσουν τώρα όλοι οι ναοί λόγω κορωνοϊού

«Υπογράψτε για να ανασταλούν οι θρησκευτικές τελετές»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Προοδευτικοί θεολόγοι ζητούν να κλείσουν τώρα όλοι οι ναοί λόγω κορωνοϊού
Προοδευτικοί θεολόγοι ζητούν να κλείσουν τώρα όλοι οι ναοί λόγω κορωνοϊού

Προοδευτικοί θεολόγοι μαζεύουν υπογραφές για αναστολή των θρησκευτικών τελετών, προκειμένου να μην εξαπλωθεί, μέσω των χώρων λατρείας ο κορωνοϊός. Αύριο Δευτέρα συνεδριάζει εκτάκτως το απόγευμα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 163ης Συνοδικής Περιόδου, προκειμένου να συζητήσει για τις τελευταίες εξελίξεις της επιδημίας του νέου κορωνοϊού (Covid-19).

Σε δήλωσή του χθες στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος επισήμανε πως «η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με αίσθημα ευθύνης έναντι του Θεού και του ελληνικού λαού, στάθηκε από την πρώτη στιγμή αρωγός και συμπαραστάτης στην εθνική προσπάθεια αποτροπής της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ενημερώνοντας, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτείας, τους πολίτες».

Το κείμενο συλλογής υπογραφών
«Υπογράψτε τώρα και διαδώστε το. Προστατέψτε τις ζωές των συνανθρώπων σας.  
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΑΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΑΛΟΥΝ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ. 

Ζούμε μια ιδιαίτερα ζοφερή και κρίσιμη περίοδο λόγω της ανεξέλεγκτης εξάπλωσης του ιού COVID-19. Είμαστε όλοι εν δυνάμει φορείς, ασθενείς, νεκροί. Για να περιορίσει όσο το δυνατόν τις θανατηφόρες συνέπειες της επιδημίας η Κυβέρνηση σωστά απαγόρευσε οποιαδήποτε συνάθροιση κόσμου (ακόμα και στα καφέ, ακόμα και στις παραλίες) και όλες ανεξαιρέτως τις κοινωνικές εκδήλωσεις. Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν να είναι ανοικτοί οι ναοί και να συναθροίζονται άνθρωποι. Αυτό συμβάλλει στη γρηγορότερη και κυρίως ανεξέλεγκτη διάδοση της αρρώστιας. Είναι απάνθρωπο και εγκληματικό. Η εκκλησία είναι στην υπηρεσία του ανθρώπου και μόνο. Ο Θεός δεν την έχει ανάγκη. Ζητούμε λοιπόν από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας να λάβει άμεσα απόφαση αναστολής τέλεσης όλων των λατρευτικών τελετών στις εκκλησίες χωρίς εξαιρέσεις και να σφραγίσει τους ναούς. Και αν δεν το τολμήσει η Ιεραρχία, πρέπει να λάβει αυτή την απόφαση η Κυβέρνηση προστατεύοντας την υγεία και τη ζωή των πολιτών της."  

Μπορείς να το υπογράψεις, πατώντας εδώ:
https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/ypoyrgeio_ygeias_tis_elladas_grafeio_prothypoyrgoy_na_kleisoyn_tora_oloi_oi_naoi_kai_na_anastaloyn_oi_thriskeytikes_teletes_/?emBotieb&utm_source=sharetools&utm_medium=email&utm_campaign=petition-895108-na_kleisoyn_tora_oloi_oi_naoi_kai_na_anastaloyn_oi_thriskeytikes_teletes_&utm_term=Botieb%2Bel


Ευχαριστώ πολύ!
Αντώνης Κιούκας
Σκηνοθέτης - Θεολόγος»

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Γυναικοκτονία». Μια λέξη τάφος ομαδικός
«Γυναικοκτονία». Μια λέξη τάφος ομαδικός

Πλέον είναι απαραίτητο, πρέπει να κατανοηθούν τα αίτια. Απαιτείται να σταματήσουμε να εκπαιδεύουμε τα αγόρια όπως εκπαιδεύτηκαν οι πατεράδες τους. Να τους βοηθήσουμε να κατέβουν από το βάθρο τους

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.