Ελλαδα

Κορωνοϊός: Κλείνουν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι

Μέχρι πότε μπαίνει «λουκέτο»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο κλείσιμο μουσείων και αρχαιολογικών χώρων προχωρά το Υπουργείο Πολιτισμού λόγω κορωνοϊού.

Με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού κλείνουν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι λόγω κορωνοϊού. Πρόκειται για ένα ακόμη προληπτικό μέτρο προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του επικίνδυνου ιού. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής στην Ελλάδα έχουν εντοπιστεί 117 κρούσματα κορωνοϊού, με τη χώρα μας να βρίσκεται στην 25η θέση παγκοσμίως.

«Με δεδομένο ότι στους αρχαιολογικούς χώρους και στα Μουσεία, λόγω των ειδικών συνθηκών, παρουσιάζονται ελλείψεις στο φυλακτικό προσωπικό σύμφωνα με τα στοιχεία που εστάλησαν σήμερα το πρωί στο ΥΠΠΟΑ, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, σε συνεννόηση και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού αποφάσισε για την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των μουσείων και των μνημείων να ανασταλεί η λειτουργία τους έως και την 30η Μαρτίου» επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Και προστίθεται: «Εννοείται ότι στα Μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους θα υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό φύλαξης».

Στο ίδιο κείμενο το Υπουργείο Πολιτισμού εξηγεί: «Παράλληλα έχουν δοθεί οι σχετικές οδηγίες για τη σχολαστική καθαριότητα των χώρων υγιεινής που χρησιμοποιεί το προσωπικό στο σύνολο των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων».

Η απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού με την οποία κλείνουν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι λόγω κορωνοϊού έρχεται να προστεθεί σε ανάλογες κινήσεις της κυβέρνησης για να μπει «φρένο» στην εξάπλωση του επικίνδυνου ιού (σ.σ. κλειστά σχολεία, φροντιστήρια, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, πανεπιστήμια, θέατρα και κινηματογράφοι).