Ελλαδα

Οι Καστανιές «πνίγονται» στα χημικά (video)

Συνεχείς οι ρίψεις από την πλευρά της Τουρκίας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αλεξανδρούπολη: Συνεχίζονται οι ρίψεις χημικών στο τελωνείο των Καστανεών.

Από τις επτά σήμερα το πρωί συνεχίζεται Τελωνείο των Καστανεών έχει πνιγεί στα χημικά καθώς συνεχίζονται οι ρίψεις από την τουρκική πλευρά, οι οποίες είχαν σταματήσει στις δύο τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανά διαστήματα, κυρίως από τις τουρκικές Αρχές, γίνεται εκτενής ρίψη χημικών με ειδικά όπλα εκτόξευσης χημικών, καθώς και κάποιες ρίψεις χημικών από τους συγκεντρωμένους στο τελωνείο των Καστανεών, οι οποίοι επιχειρούν και την πρόκληση φθορών στον φράχτη, προκειμένου να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απαντούν στις εν λόγω επιθέσεις με ρίψεις χημικών και νερού, αποτρέποντας κάθε απόπειρα παραβίασης των συνόρων της χώρας.

Εκτός από τα χημικά, έγιναν πολλές προσπάθειες διάρρηξης του αποτρεπτικού φράχτη από τις Καστανιές και προς το νότο. Παρατηρήθηκαν επίσης  εστίες πυρκαγιάς κοντά στον φράχτη και λίγο πίσω από αυτόν, στην τουρκική πλευρά, οι οποίες είχαν στόχο να προκαλέσουν φθορές στα σύρματα. Όλες οι προσπάθειες παράνομης εισόδου στο ελληνικό έδαφος απετράπησαν από τις ελληνικές δυνάμεις με επισκευή του φράχτη, σειρήνες και ηχητικά μηνύματα.