Ελλαδα

Επίθεση Ρουβίκωνα στο γραφείο του Γιάννη Βρούτση

Έφοδος για το νέο ασφαλιστικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρουβίκωνα
Φωτογραφία από παλιότερη επίθεση του Ρουβίκωνα © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Μέλη του Ρουβίκωνα έκαναν έφοδο στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Επίθεση σε βάρος του πολιτικού γραφείου του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα. Η έφοδος, σύμφωνα με την αντιεξουσιαστική ομάδα, έγινε με αφορμή το νέο ασφαλιστικό.

Περίπου δέκα άτομα πέταξαν φέιγ βολάν στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εργασίας, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Φώναξαν συνθήματα και αποχώρησαν. Έως αυτή την ώρα δεν έχει γίνει κάποια προσαγωγή. Λίγο αργότερα ο «Ρουβίκωνας» ανέβασε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του.

«Για μία ακόμα φορά είδαμε να ξαναπαίζεται ίδια κι απαράλλαχτα, όπως τόσες φορές στο παρελθόν, το ίδιο κακοστημένο και κακοπαιγμένο θέατρο» γράφει η αναρχική ομάδα σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Και συνεχίζει: «Το νέο ασφαλιστικό προβλέπει αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης μεσομακροπρόθεσμα κατά 3 χρόνια σε σχέση με σήμερα και αύξηση της τάξης του 20% των ελάχιστων ασφαλιστικών εισφορών που πληρώνει η συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ, ενώ δεν πέρασε ούτε χρόνος από τότε που ο ίδιος ο Γ. Βρούτσης δήλωνε ότι όταν η Νέα Δημοκρατία έρθει στην κυβέρνηση θα υπάρξει “γενναία μείωση των ασφαλιστικών εισφορών”».

«Στις διάφορες συνεντεύξεις που έδωσε τις τελευταίες εβδομάδες ο υπουργός εργασίας, τον ακούσαμε να λέει ένα σωρό φορές πόσο καλύτερο θα είναι το νέο ασφαλιστικό για τις επόμενες γενιές εργαζομένων και πόσο θα ωφεληθούν όσοι συμπληρώσουν 30 χρόνια εργασίας. Το θράσος πίσω από αυτή την επιχειρηματολογία είναι απύθμενο, καθώς σε μία κοινωνία που μαστίζεται από διψήφια ποσοστά ανεργίας εδώ και μία δεκαετία ελάχιστοι θα είναι αυτοί που θα συμπληρώνουν τα ολοένα και αυξανόμενα όρια που απαιτούνται για τη “βιωσιμότητα” του συστήματος», καταλήγει ο Ρουβίκωνας για την επίθεση στο γραφείο του Γιάννη Βρούτση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ