Ελλαδα

Κορωνοϊός: Σε αυστηρή απομόνωση η οικογένεια του 7ου κρούσματος

Εμφάνισε συμπτώματα ίωσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Προληπτική απολύμανση σε λύκειο
Προληπτική απολύμανση σε λύκειο της Θεσσαλονίκης © ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Σε αυστηρή κατ οίκον απομόνωση η οικογένεια του 7ου κρούσματος κορωνοϊού που εμφάνισε συμπτώματα ίωσης.

Σε αυστηρή κατ' οίκον απομόνωση τέθηκε η οικογένεια του 7ου κρούσματος του κορωνοϊού στη χώρα μας. Πρόκειται για τον άνδρα που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα, καθώς είχε ανιχνευτεί θετικός στον κορωνοϊό, αλλά εμφάνισε σύμπτωμα ίωσης σήμερα.

Τα παιδιά του δεν έχουν πάει σχολείο από την περασμένη Πέμπτη, πριν εμφανίσει συμπτώματα ο πατέρας τους, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) η αποτελεσματικότητα της απομόνωσης των κρουσμάτων κορωνοϊού και των επαφών τους στηρίζεται σε πέντε παράγοντες, ως ακολούθως:

1.Τον αριθμό των δευτερογενών λοιμώξεων που δημιουργεί κάθε νέα λοίμωξη (Ro). Πρακτικά, είναι ο αριθμός των ατόμων που θα νοσήσουν κατόπιν επαφής τους με ένα νέο κρούσμα.

2.Το ποσοστό της μετάδοσης που έχουμε πριν την εμφάνιση των συμπτωμάτων. Η μετάδοση πριν την εμφάνιση των συμπτωμάτων μπορεί να προληφθεί μόνο με την ιχνηλάτηση των επαφών των γνωστών κρουσμάτων, τον έλεγχο και την απομόνωσή τους.

3.Την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα της ιχνηλάτησης των επαφών των γνωστών κρουσμάτων.

4.Τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων που προκαλεί μία λοίμωξη. Εάν τα κρούσματα έχουν ελάχιστα συμπτώματα ή καθόλου συμπτώματα δεν αναζητούν ιατρική βοήθεια.

5.Τον αριθμό των επαφών που έχουν τα κρούσματα πριν από την διάγνωση και την απομόνωσή τους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ