Ελλαδα

Ναυάγιο με νεκρό παιδί στο Αιγαίο: Τούρκος τρύπησε τη βάρκα

Περισυλλέχθηκαν 48 μετανάστες, εκ των οποίων οι 46 καλά στην υγεία τους - Ο ρόλος της τουρκικής ακταιωρού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ναυάγιο με πρόσφυγες στο Αιγαίο που επιχειρούν να φτάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα
Ναυάγιο με πρόσφυγες - ΑΡΧΕΙΟΥ © EUROKINISSΙ / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Ναυάγιο με 48 μετανάστες στο Αιγαίο, μεταξύ των οποίων ένα νεκρό παιδί. Τούρκος διακινητής τρύπησε τη λέμβο, ώστε να περισυλλεχθούν από το Ελληνικό Λιμενικό.

Νέο ναυάγιο 48 μετανάστες εκ των οποίων ένα νεκρό παιδί, σημειώθηκε στο Αιγαίο κι ένα ακόμα να παραμένει νοσηλευόμενο, όταν Τούρκος δουλέμπορος τρύπησε τη λέμβο, ώστε το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα να αναγκαστεί να περισυλλέξει τους ναυαγούς.

Ειδικότερα, στις 8.30 το πρωί της Καθαράς Δευτέρας τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του αεροδρομίου της Λέσβου, βάρκα στην οποία επέβαιναν 48 αλλοδαποί συνοδευόμενη από τουρκική ακταιωρό κινούνταν στην οριογραμμή.

Όταν εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και πλησίασε σκάφος του Λιμενικού Σώματος, τότε, ο Τούρκος διακινητής τρύπησε τη λέμβο, με αποτέλεσμα να ανατραπεί. Αυτή είναι συνήθηκς τακτική, προκειμένου να αναγκαστεί η Ελληνική Ακτοφυλακή να προχωρήσει σε επιχείρηση διάσωσης. Όπως και έγινε.

Ύστερα από επίπονες προσπάθειες 46 άτομα ανασύρθηκαν σώα. Δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λέσβου το ένα χωρίς τις αισθήσεις του. Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης χωρίς αποτέλεσμα. Το άλλο παιδί νοσηλεύεται.

Εν τω μεταξύ προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές από τα απέναντι Μικρασιατικά τουρκικά παράλια προς τη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και σήμερα Καθαρή Δευτέρα.

Στη Λέσβο από τα χαράματα ως και τις 10.00 το πρωί βγήκαν πέντε βάρκες στις ακτές της Βόρειας και της Ανατολικής Λέσβου με περίπου 200 συνολικά επιβαίνοντες. Στη Χίο βγήκαν δυο βάρκες με περίπου 70 άτομα. Ενώ στη Σάμο άλλες δυο βάρκες με περίπου 50 επιβαίνοντες πρόσφυγες και μετανάστες. Ωστόσο, αυτό με τους 48 μετανάστες στη Λέσβο είναι το μοναδικό ναυάγιο με νεκρό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ