Ελλαδα

Κώστας Βουτσάς: Βαθιά συγκίνηση και θλίψη στην εξόδιο ακολουθία

Ο ηθοποιός θα ταφεί στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βαθιά συγκίνηση και θλίψη στο τελευταίο αντίο. Πλήθος κόσμου στην εξόδιο ακολουθία για τον Κώστα Βουτσά.

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και θλίψης προσήλθαν στη Μητρόπολη Αθηνών συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι κι απλός κόσμος για να πουν το τελευταίο αντίο στον Κώστα Βουτσά.

Στεφάνια απέστειλαν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οπρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, η ΚΕ του ΚΚΕ, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, η Φίνος Φιλμ, ο Κινηματογράφος Τριανόν, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο Λάκης Λαζόπουλος κ.ά.

Προσερχόμενη στη Μητρόπολη, η κόρη του Κώστα Βουτσά, Σάντρα, ανέφερε: «Είναι μία τεράστια απώλεια για την οικογένεια και είναι συγκινητικό που είναι και για όλη τη χώρα, απ' αυτά που βλέπουμε αυτές τις μέρες και τα μηνύματα που παίρνουμε. Όλος ο κόσμος τον αγαπούσε παρά πολύ τον πατέρα μου κι αυτό για μας είναι μία μικρή παρηγοριά». Σε ερώτηση για το τι θυμάται από τον πατέρα της, απάντησε πόσο χαρούμενος, γενναιόδωρος και μαχητής ήταν μέχρι την τελευταία στιγμή.

 

Σήμερα το πρωί, μαυροφορεμένη και υποβασταζόμενη η Αλίκη Κατσαβού έφθασε στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης για να πει το τελευταίο αντίο στον σύζυγό της, Κώστα Βουτσά.

Ανάμεσα στα πρώτα άτομα που έφθασαν ήταν και η Ζωζώ Σαπουντζάκη, η οποία χθες είχε δηλώσει: «Ο Κώστας μας λείπει πολύ, θα μας λείψει πάρα πολύ. Θα τον έχουμε, όμως, σε όλη μας τη ζωή, όσο ζούμε κι εγώ όσο ζω θα τον βλέπω στις ταινίες. Κωστάκη μου, σ’ αγαπούσα, σ’ αγαπώ, θα σε αγαπώ πάντα».

Ζωζώ Σαπουντζάκη © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στη Μητρόπολη Αθηνών προσήλθε και ο ηθοποιός Άνθιμος Ανανιάδης, τον οποίο ο Κώστας Βουτσάς είχε μεγαλώσει σαν παιδί του, όταν παντρεύτηκε τη μητέρα του Εύη Καραγιάννη.  «Ήταν μαχητής μέχρι το τέλος και μας προετοίμασε, μας έδωσε χρόνο να του πω “σ’ αγαπώ” και “πόσο περήφανος νιώθω” και τη τιμή έχω για τον άνθρωπο αυτό», δήλωσε ο Άνθιμος.

H Εύη Καραγιάννη συμπλήρωσε: «Ήταν ο λατρεμένος μου, ζήσαμε πολλά χρόνια μαζί. Μεγάλωσε τον Άνθιμο με τόση αγάπη σαν να ήταν δικό του παιδί αυτό και μόνο για μια μητέρα λέει πολλά».

Άνθιμος Ανανιάδης - Εύη Καραγιάννη © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η Ελένη Φιλίνη σημείωσε ότι «έσβησε ο κεντρικός προβολέας του θεάτρου. Ο Κώστας ήταν η χαρά της ζωής, η χαρά του θεάτρου. Άνθρωπος πάνω απ' όλα, εκτός από το ταλέντο του που είναι αναγνωρισμένο με το παραπάνω. Ο Κώστας θα μας λείψει πολύ, αλλά δεν θα λείψει από την καρδιά μας».

Ελένη Φιλίνη © EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Ήταν από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς που είχαμε ποτέ, αλλά δεν τον ξεχώριζε αυτό. Τον ξεχώριζε η γενναιοδωρία, η καλοσύνη του, το ότι ήταν ένα απλό προσφυγόπουλο δίπλα στον απλό κόσμο, χωρίς καμία κακία ποτέ, χωρίς τίποτε το δεύτερο», δήλωσε η Μιμή Ντενίση.

 

 

«Τι να πεις για τον Κώστα Βουτσά; Ήταν μία ιστορία μόνος του. Ήταν μία αστείρευτη πηγή γέλιου, ένας άνθρωπος με χιούμορ. Αντιμετώπιζε τα πάντα με χιούμορ. Δυνατός χαρακτήρας» είπε ο Παύλος Χαϊκάλης.

 

 

Συντετριμμένη η ηθοποιός Έλενα Τσαβαλιά με δάκρυα στα μάτια πήγε να πει το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο της φίλο Κώστα Βουτσά με τον οποίο είχαν δουλέψει πολύ μαζί. «Φεύγει γεμάτος και χορτάτος», συμπλήρωσε η ηθοποιός.

 

 

Ο ηθοποιός Θανάσης Τσαλαμπάσης δήλωσε ότι ο Κώστας Βουτσάς αποτέλεσε έμπνευση για τον ίδιο ενώ αποκαλύπτει ότι ήταν ο πρώτος που έβαλε το μικρόβιο της υποκριτικής μέσα του.