- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Σε εκδρομή του Κολλεγίου Αθηνών η κόρη της 40χρονης
Βρίσκεται στο Λονδίνο με τουλάχιστον 100 συμμαθητές - Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ιδρύματος
Κολλέγιο Αθηνών: Στο Λονδίνο σε σχολική εκδρομή η κόρη της 40χρονης που είναι θετική στον κορωνοϊό
Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Πέμπτης στο Κολλέγιο Αθηνών λόγω κορωνοϊού. Όπως έγινε γνωστό, η κορή της 40χρονης τραπεζικού που παραμένει σε καραντίνα στο «Αττικόν», βρίσκεται με συμμαθητές της στο Λονδίνο στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής. Το Κολλέγιο Αθηνών ενημέρωσε τους γονείς των μαθητών ότι η 40χρονη είναι φορέας του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να επικρατήσει αναστάτωση. Σημειώνεται ότι το Κολλέγιο Αθηνών είχε τεθεί σε επιφυλακή από την πρώτη στιγμή, καθώς είχε γίνει γνωστό ότι και τα δύο παιδιά της 40χρονης πηγαίνουν στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα.
Η μεγαλύτερη κόρη της τραπεζικού είχε ταξιδέψει μαζί με τη μητέρα της στη Βόρεια Ιταλία και μετά την επιστροφή τους στην Ελλάδα, αναχώρησε αμέσως για το Λονδίνο μαζί με 100 συμμαθητές της. Ακολούθησε ο καταιγισμός γεγονότων που αφορούν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του επικίνδυνου ιού στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.
Η ανήλικη θα ελεγχθεί στο Λονδίνο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό. Από τα αποτελέσματα των αναλύσεων αυτών θα εξαρτηθεί, επίσης, εάν τα παιδιά που συμμετέχουν στην εκδρομή, θα επιστρέψουν άμεσα στην Αθήνα ή αν θα μπουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.
Η ενημέρωση του Κολλεγίου στους γονείς
Σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ, η διοίκηση του Κολλεγίου απέστειλε σχετική ενημέρωση στους γονείς των μαθητών, πληροφορώντας τους για το συγκεκριμένο γεγονός και χωρίς να αναφέρει ζήτημα λήψης μέτρων. Αναλυτικά, το μήνυμα:
«Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας μας ενημέρωσε ότι μία μητέρα μαθητών μας διεγνώσθη θετική στον νέο κορωνοϊό Covid 2019. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ καθώς και με τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας και θα σας ενημερώνουμε για κάθε εξέλιξη. Σας καλούμε εκ νέου να τηρήσετε την οδηγία που σας απεστάλη χθες από την Ιατρική Υπηρεσία».
Δεν ανοίγει την Παρασκευή το Κολλέγιο Αθηνών
Σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες νέου κρούσματος, ελήφθη η απόφαση να παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή για προληπτικούς λόγους τρία σχολεία στη περιοχή του Παλαιού Ψυχικού. Μεταξύ άλλων εξετάζεται το ενδεχόμενο μέλος της σχολικής κοινότητας να έχει έρθει σε επαφή με άτομο προσβληθέν από τον κορωνοϊό.
Πρόκειται για:
- Το Γυμνάσιο και Λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών
- Το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Κολλεγίου Ψυχικού
- Το νηπιαγωγείο «Ι.Μ Καρράς».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η γιατρός μητέρα του το επανέφερε με ΚΑΡΠΑ
Στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 60 πυροσβέστες
Εκδηλώθηκε σε ορεινή περιοχή μακριά από οικισμούς - Στη μάχη και ελικόπτερο
Η Πυροσβεστική τονίζει ότι η ανθρώπινη αμέλεια παραμένει η κύρια αιτία εκδήλωσης πυρκαγιών
Συλλήψεις σε Έβρο, Σουφλί και Φέρες - Κατασχέθηκαν οχήματα και κινητά τηλέφωνα
Αναλυτικά οι αλλαγές στα δρομολόγια που θα ισχύσουν από την Κυριακή
Η εικόνα της αγοράς σε τρεις μεγάλες φοιτητουπόλεις - Συμβουλές για ασφαλή αναζήτηση
Ισχυροί άνεμοι και βροχές προκάλεσαν εκατοντάδες περιστατικά - Σε επιφυλακή οι αρχές
Πρωτοποριακό σύστημα ανάκτησης ενέργειας στη Γραμμή 1 του ΗΣΑΠ από τη ΣΤΑ.ΣΥ
Χιλιάδες ταξιδιώτες αναχωρούν για τα νησιά - Σε επιφυλακή το Λιμενικό Σώμα ενόψει Σαββατοκύριακου
Υποχωρούν σταδιακά οι βροχές και οι καταιγίδες από το μεσημέρι - Αναλυτική πρόγνωση
Πάνω από 200 κλήσεις στην Πυροσβεστική
Ζημιές και σε παρκαρισμένα οχήματα
Η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε άμεσα με τη συνδρομή ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων
Νέες βροχοπτώσεις το βράδυ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής
Στα 40.2 mm το ύψος βροχής στο Παλαιοχώρι Φθιώτιδας
Ο Γιώργος και ο Ανδρέας δύο εκ των τεσσάρων τιμητικά προσκεκλημένων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.