Ελλαδα

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Υπάρχουν ύποπτα κρούσματα και ελέγχονται

Έχουν εντοπιστεί όσοι ταξίδεψαν με την 38χρονη, η οποία νοσηλεύεται σε καραντίνα στο ΑΧΕΠΑ - Τι αναφέρει σε ενημέρωσή του το Υπουργείο Υγείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κοροναϊός
Κοροναϊός/© EUROKINISSI

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Έχουν καταγραφεί πολλά ύποπτα κρούσματα τα οποία ελέγχονται - Βρέθηκαν όσοι ταξίδεψαν με την 38χρονη.

Ψυχραιμία και όχι πανικό συνιστά το Υπουργείο Υγείας μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα. Η 38χρονη που επέστρεψε με αεροπλάνο από τη Βόρεια Ιταλία, και συγκεκριμένα το Μιλάνο, παραμένει σε καραντίνα στο ΑΧΕΠΑ. Βρίσκεται απομονωμένη σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, είναι καλά στην υγεία της αν και φορέας του επικίνδυνου ιού.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας εργάζονται πυρετωδώς για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ακολουθώντας ό,τι προβλέπεται στο πρωτόκολλο ασφαλείας που βρισκόταν σε ετοιμότητα καιρό τώρα καθώς οι ελληνικές αρχές θεωρούσαν ότι ήταν θέμα χρόνου να έρθει εδώ ο κοροναϊός. Ήδη, έχει ξεκινήσει η απολύμανση χώρων στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου η γυναίκα με τον Covid-19 παρέμεινε για αρκετή ώρα το βράδυ της Δευτέρας, ενώ για προληπτικούς λόγους δεν ανοίγει την Πέμπτη το 105 Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

Σε καραντίνα στο ΑΧΕΠΑ η 38χρονη φορέας του κοροναϊού
ΑΧΕΠΑ/© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Με στόχο την αποφυγή της διασποράς της νόσου (σ.σ. συνεπιβάτης της 38χρονης έκανε λόγο για γεμάτο αεροπλάνο, με την ίδια να φαίνεται καλά και να μην έχει εκδηλώσει συμπτώματα), έχουν γίνει οι ακόλουθες ενέργειες:

  • Ιχνηλάτηση επαφών -με βάση ειδικό αλγόριθμο- της 38χρονης από το ταξίδι της  προς την Ελλάδα, μέχρι και τη στιγμή που εισήχθη στο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν οι επιβάτες που κάθονταν δύο σειρές θέσεων μπροστά, πίσω, αριστερά και δεξιά από τη θέση που καθόταν η ασθενής που νοσεί, καθώς επίσης η οικογένεια και οι άνθρωποι που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί της όταν επέστρεψε από την Ιταλία.
  • Οι παραπάνω άνθρωποι ειδοποιούνται, ενημερώνονται, και τίθενται σε επιτήρηση της υγείας τους, έτσι ώστε αν εμφανίσουν συμπτώματα να διαγνωστούν γρήγορα και να τεθούν σε απομόνωση για διάστημα 14 ημερών. Δεν συνίσταται να ταξιδεύουν, ούτε να έχουν κοινωνικές επαφές.

Κοροναϊός: Ξεκίνησε η απολύμανση στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου η 38χρονη φορέας παρέμεινε για αρκετή ώρα

  • Έχουν καταγραφεί πολλά ύποπτα κρούσματα που αφορούν κυρίως ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία. Αυτοί οι ασθενείς ελέγχονται.  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY