Ελλαδα

Επίσημο: Αρνητικός σε κοροναϊό ο ναυτικός

Είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Σωτηρία»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δεν είναι φορέας του κοροναϊού ο ναυτικός που μπήκε σε καραντίνα στο «Σωτηρία» - Αρνητικό και το δείγμα του παιδιού στο «Παίδων».

«Καθαρές» είναι οι εξετάσεις του ναυτικού για κοροναϊό, ο οποίος είχε μεταφερθεί εσπευσμένα το απόγευμα της Τρίτης στο «Σωτηρία». Ο άνδρας είναι εμπύρετος και θεωρήθηκε ύποπτος ότι φέρει τον επικίνδυνο ιό. Μπήκε σε καραντίνα μέχρι να βγουν οι απαντήσεις. Τελικά, όπως αποδείχτηκε, δεν είναι φορέας του Covid-19. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, αρνητικό είναι και το δείγμα του παιδιού που νοσηλεύεται στο «Παίδων». Αναμένονται τα αποτελέσματα για το τρίτο ύποπτο περιστατικό στο «Αττικόν». Υπενθυμίζεται ότι αρνητικός σε κοροναϊό ήταν και ο 40χρονος στην Πάτρα, ο οποίος νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης. Το τεστ της γρίπης ήταν αρνητικό και οι εξετάσεις έδειξαν ότι έχει πνευμονία.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα, την ώρα που πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα σε χώρες που βρίσκονται κοντά στην Ελλάδα. Ήδη, επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα σε Αυστρία, Κροατία και Ελβετία, την ώρα που στην Ιταλία οι φορείς ξεπερνούν τους 320 και οι θάνατοι έφθασαν τους 11. Μάλιστα, εκτός από το βόρειο τμήμα της Ιταλίας, εντοπίστηκε φορέας του Covid-19 και στο νότιο τμήμα της ιταλικής επικράτειας και συγκεκριμένα στη Σικελία. Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε τις εξελίξεις του τελευταίου 24ωρου για τον κοροναϊό.

Σημειώνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τη λήψη μέτρων αποφυγής και τον περιορισμό διάδοσης του επικίνδυνου ιού. Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αν χρειαστεί, θα κλείσουν σχολεία, θέατρα, ενώ θα περιοριστούν και οι μετακινήσεις με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Συνολικά 2.705 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους παγκοσμίως από τον Covid-19, με τα κρούσματα να ξεπερνούν τα 80.300 (Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε την εξάπλωση του ιού σε πραγματικό χρόνο).