Ελλαδα

Νεκρό βρέφος: Ελεύθεροι οι γονείς και οι συγκάτοικοί τους

Τι αναφέρεται στο ιατροδικαστικό πόρισμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού»
Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Δεν προέκυψε σεξουαλική κακοποίηση για το νεκρό βρέφος από τη Συρία. Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο γονείς.

Ελεύθεροι αφέθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα-ανακριτή οι γονείς του 11 μηνών βρέφους, που βρέθηκε νεκρό την Κυριακή στο διαμέρισμα που διέμενε η οικογένεια στο Ζωγράφου. Ελεύθεροι και οι δύο Σύροι που μένουν στο ίδιο διαμέρισμα με την οικογένεια.

Σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών, το βρέφος υπέστη κακοποίηση, αλλά όχι σεξουαλική. Νωρίτερα, η μητέρα είχε αναφέρει πως οι κακώσεις που έφερε το μωρό οφείλονταν στην αγωγή με υπόθετα που χορηγούσε στο παιδί λόγω της ασθένειας που είχε.

Νωρίτερα, αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με βάση την προφορική ενημέρωση από τον ιατροδικαστή, ότι δεν προκύπτει κάκωση από ανδρικό μόριο, αλλά από αμβλύ όργανο, κάτι που απομακρύνει την εκδοχή του βιασμού, και ενισχύει αυτήν της κακοποίησης από άλλη αιτία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατάθεση στην Ασφάλεια έχει δώσει και ο θεράπων ιατρός του βρέφους, ο οποίος αναφέρει ότι έπασχε από μικροκεφαλία, και του χορηγείτο κάποιο σκεύασμα με υποκλυσμό. Λόγω της συχνότητας των επιληπτικών κρίσεων το τελευταίο διάστημα υπήρχε και αυξημένη χορήγηση του σκευάσματος, με ειδική συσκευή.

Σε σχετική ερώτηση που του έκαναν οι αστυνομικοί, ο θεράπων ιατρός ανέφερε ότι είναι πιθανό, εφόσον η χορήγηση του σκευάσματος είναι συχνή και δεν γίνεται με σωστό τρόπο (από τους γονείς στην προκειμένη περίπτωση), να προκληθούν κακώσεις.

Πάντως, υπενθυμίζεται πως γονείς και συγκάτοικοι μέχρι και να αφεθούν ελεύθεροι παρέμεναν στην Ασφάλεια οικειοθελώς και με τη μορφή φιλοξενίας, μέχρι να ολοκληρωθεί η προανάκριση, καθώς δεν μπορούσαν να κρατηθούν, αφού δεν τους είχε ασκηθεί δίωξη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ