Ελλαδα

Μαθητές από την Κρήτη τραγούδησαν το «Τζιβαέρι» στην Καρυάτιδα

Στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής στο Βρετανικό Μουσείο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καρυάτιδα Τζιβαέρι

Μαθητές από την Κρήτη διαμαρτυρήθηκαν στο Βρετανικό Μουσείο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα τραγουδώντας το «Τζιβαέρι» στην Καρυάτιδα.

Με μια διαφορετική κίνηση θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την παραμονή στο Βρετανικό Μουσείο των Μαρμάρων του Παρθενώνα, παιδιά από την Κρήτη, που βρέθηκαν στο Λονδίνο, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.

Τα παιδιά, συνοδευόμενα από την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουβών και ιδιοκτήτρια Κέντρου Ξένων Γλωσσών κ. Άντζελα Χαριστάκη καθισμένοι όλοι οκλαδόν γύρω από την Καρυάτιδα τραγούδησαν το τραγούδι της ξενιτιάς «Τζιβαέρι».
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Χαριστάκη: «Αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το Βρετανικό Μουσείο , αν και δεν μας χαροποιεί καθόλου το γεγονός ότι βρίσκονται εκεί, ως γνωστόν, τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα και η Καρυάτιδα που είναι σχεδόν κρυμμένη σε ενα δωματιάκι αντί να βρίσκεται με τις αδερφές της σε περίοπτη θέση στο Μουσείο της Ακρόπολης.

»Τα μάτια μας γέμισαν δάκρυα, η συγκίνηση το δέος αλλά και η απογοήτευση στο έπακρο και ακολούθησε από τα παιδιά ένα project που ονομάζεται "Your Thoughts on Greece...for tourists in London". Ανάμεσα στις ερωτήσεις που κάναμε στους επισκέπτες του Μουσείου ήταν και το "αν επιθυμούν να επιστρέψουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα". Η απάντηση όλων 100% ήταν θετική».

Πηγή: cretalive.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ