Ελλαδα

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στα Δωδεκάνησα

Ανοιχτά της Καρπάθου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σεισμός
Σεισμική δόνηση στον Πύργο

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε νωρίτερα στα ανοιχτά της Καρπάθου, μεγέθους 5,3 της κλίμακας Ρίχτερ.

Μεγέθους 5,3 Ρίχτερ είναι η νέα σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 13:24 το μεσημέρι με επίκεντρο στον υποθαλάσσιο χώρο 57 χιλιόμετρα ανατολικά της Καρπάθου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε Ρόδο, Κάσο και Κάρπαθο.

screenshot-2020-01-30-13.43.jpg

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, η σεισμική δραστηριότητα στη συγκεκριμένη περιοχή επιμένει. Το θετικό είναι ότι το επίκεντρο βρίσκεται 50 μίλια μακριά από την Κάσο. Όπως ανέφερε ο καθηγητής το εστιακό του βάθος είναι 10 χιλιόμετρα και δεν έχει καμία σχέση με την Τουρκία. 

screenshot-2020-01-30-13.49.jpg

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα στις 04:10 είχε σημειωθεί στην ίδια περιοχή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Περίπου σαράντα λεπτά νωρίτερα, στις 03:28, είχε καταγραφεί ακόμα μία σεισμική δόνηση 5,1 βαθμών στην ίδια θαλάσσια περιοχή.

Μιλώντας στο Open, ο καθηγητής σεισμολογίας, Ευθύμης Λέκκας, για τις σεισμικές δονήσεις στην Κάρπαθο ήταν καθησυχαστικός. Ο κ. Λέκκας ανέφερε πως ο σεισμός δεν έχει καμία σχέση με την σεισμική δραστηριότητα στην Τουρκία, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η απόσταση είναι πολύ μεγάλη από το νησί της Καρπάθου και η κατεύθυνση των ρηγμάτων, δείχνει πως κινείται προς την άλλη πλευρά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. H σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το ρήγμα στην Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ