Ελλαδα

Παραδόθηκε ο αστυνομικός που χτύπησε 11χρονο στο Μενίδι

Πήγε στην Εισαγγελία με τον δικηγόρο του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
astynomikos_paidaki.jpg
Αστυνομικός της «ΔΙΑΣ χαστούκισε 11χρονο στο Μενίδι

Στην Εισαγγελία αφότου παρήλθε η διάρκεια του αυτοφώρου εμφανίστηκε με τον δικηγόρο του ο αστυνομικός που χτύπησε 11χρονο.

Στην Εισαγγελία εμφανίστηκε μετά το μεσημέρι συνοδεία του συνηγόρου του ο αστυνομικός που φαίνεται σε βίντεο να χτυπά 11χρονο αγόρι στο Μενίδι. Ο αστυνομικός αρχικά είχε διαφύγει και αναζητούνταν.

Οι υπόλοιποι τρεις που ήταν μαζί του και περιπολούσαν ως ομάδα «ΔΙΑΣ» παρουσιάστηκαν στον εισαγγελέα έπειτα από κάποια ώρα και αφού είχε ξεσηκωθεί σάλος, και συνελήφθησαν με την διαδικασία του αυτόφωρου. Οι ίδιοι δήλωσαν πως δεν κατάλαβαν τι έκανε ο συνάδελφός τους, δεν είδαν τίποτα, παρά το γεγονός ότι ήταν μπροστά, και γι αυτό δεν αντέδρασαν. 

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών της Αθήνας για το αδίκημα της υπόθαλψης. 

Ο αστυνομικός που βιαιοπράγησε έφτασε στην Εισαγγελία αφού παρήλθε η διάρκεια του αυτοφώρου. Για την υπόθεση διατάχθηκε περαιτέρω έρευνα για το αδίκημα της σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις προκειμένου να διερευνηθεί το εν λόγω αδίκημα.

Οι αστυνομικοί αυτοί είναι Ειδικοί Φρουροί και ανήκουν στους 1.200 που τον τελευταίο καιρό έχουν αποσπαστεί στην ομάδα «ΔΙΑΣ». Εναντίον τους έχει διαταχθεί ΕΔΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ