- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Χειροπέδες στον αλλοδαπό που «άδειαζε» Ι.Χ. σε Μαρούσι & Κολωνάκι
Ταυτοποιήθηκαν και δύο αλλοδαποί συνεργοί του
Περισσότερες από 30 κλοπές διέπραξε αλλοδαπός από σταθμευμένα αυτοκίνητα στο Μαρούσι και το Κολωνάκι. Συνελήφθη μετά από κλοπή στα Εξάρχεια.
Συνελήφθη, στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, αλλοδαπός ο οποίος νωρίτερα διέρρηξε σταθμευμένο αυτοκίνητο στην περιοχή των Εξαρχείων. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν δύο αλλοδαποί συνεργοί του. Σημειώνεται, ότι έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί 33 περιπτώσεις κλοπών από οχήματα στο Μαρούσι και το Κολωνάκι.
Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, της πλαστογραφίας, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες με τη χρήση νοικιασμένων αυτοκινήτων, πήγαιναν στο Μαρούσι και το Κολωνάκι, κοντά σε εμπορικά κέντρα, νοσοκομεία και καφετέριες, για να εντοπίσουν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού ή εταιρικά. Αμέσως μετά, τα παραβίαζαν σπάζοντας τζάμι του οχήματος και στη συνέχεια αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, τσάντες, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα τιμαλφή. Μέρος των κλοπιμαίων, κυρίως τις ηλεκτρονικές συσκευές, τα διοχέτευαν σε δίκτυο κλεπταποδόχων.
Από τις αστυνομικές έρευνες σε οικίες που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Μεγάλος αριθμός από βαλίτσες, τσάντες, ηλεκτρονικές συσκευές, γυαλιά ηλίου, κοσμήματα και ενδύματα, το χρηματικό ποσό των 2.490 ευρώ, τρία εργαλεία θραύσης κρυστάλλων και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Παράλληλα, κατασχέθηκαν αυτοκίνητο και μηχανή που χρησιμοποιούσαν ως μέσα μετακίνησης.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε στον ανακριτή, ενώ σημειώνεται, ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι δύο συνεργοί του, έχουν απασχολήσει κατ' επανάληψη την αστυνομία για ανάλογα αδικήματα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.