Ελλαδα

6 στους 10 θέλουν να μετράει το Λύκειο για την είσοδο σε ΑΕΙ

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης για την Παιδεία στην Ελλάδα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Έξι στους δέκα συμφωνούν με το να μετράει για την είσοδο στα ΑΕΙ η απόδοση των μαθητών στο Λύκειο, σύμφωνα με νέα έρευνα.

«Ναι» στη σύνδεση της αξιολόγησης των πανεπιστημίων από την Εθνική Ανεξάρτητη Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης με την χρηματοδότησή τους λέει το 78% των πολιτών σε δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του Πρώτου Θέματος με μόλις το 14,6% να εμφανίζεται αρνητικό σε αυτή την εξέλιξη.

Στο ερώτημα για το αν θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στον τελικό βαθμό του μαθητή για την εισαγωγή του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση η απόδοσή του στις τρεις τάξεις του Λυκείου το 60,1% των ερωτηθέντων απαντά «συμφωνώ/μάλλον συμφωνώ».

Σχεδόν καθολική είναι, παράλληλα, η αποδοχή της πρότασης για στήριξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης από το κράτος με το 93,3 των συμμετεχόντων να συμφωνούν με το αίτημα αυτό.

Το 80,5% δηλώνει, τέλος, σύμφωνο με το πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει την παροχή ενός tablet σε κάθε παιδί από την Δ΄ δημοτικού μέχρι την Γ΄ λυκείου μέσα στο οποίο θα βρίσκει τα βιβλία του σε ψηφιακή μορφή.

Στην ερώτηση: «Συμφωνείτε ή διαφωνείτε να έχουν γονείς και μαθητές την δυνατότητα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών με απλό ηλεκτρονικό τρόπο;» απάντησαν διαφωνώ οι 3 στους 10.