Ελλαδα

Γιατί θα γεμίσει με γυναίκες το Σύνταγμα το μεσημέρι του Σαββάτου

Το Women's March Athens 2020 έχει όραμα την ισότητα και την ένταξη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
march.png
Women's March Athens 2020

Στις 3 μετά το μεσημέρι του Σαββάτου, 18 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί στο Σύνταγμα το Women's March Athens 2020 για την υποστήριξη όλων των γυναικών.

Εκατομμύρια από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν και εντάχθηκαν. Από το 2018, οι Αμερικανίδες μαζί πλέον με γυναίκες άλλων εθνικοτήτων επέστρεψαν στους δρόμους, σε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό, συνειδητοποιώντας την αξία της συνέργειας επί των θεμάτων που έχουν να αντιμετωπίσουν.

To 2020 βγαίνουμε στους δρόμους και της Αθήνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα της κάθε γυναίκας. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο έχουν ένα βαθμό ομοιότητας και ότι πρέπει να συνεργαστούμε για να διορθωθούν όλες τις αδικίες που συμβαίνουν έτσι ώστε να επέλθει η πραγματική ισότητα στις κοινωνίες σ όλο τον κόσμο. Μόνο έτσι, αυτές θα είναι ιδανικές για τη σωστή ανατροφή των παιδιών μας, που μπορούν να γίνουν με τη συμβολή κ τη λήψη αποφάσεων τόσο από άντρες αλλά και από γυναίκες.

womensmarch.jpg
Women's March Athens 2020

Υπό το πρίσμα αυτής της συνέργειας, η γυναικεία κομματική διοίκηση των δημοκρατικών θα ήθελε να καλέσει όλες τις γυναικείες ομάδες Ελλάδας κ τρίτων χωρών να συνεργαστούν κ να διοργανώσουν τη φετινή πορεία. «Οραματιζόμαστε λοιπόν, μια πορεία παρόμοια με την περσινή αλλά ακόμα μεγαλύτερη, πιο περιεκτική κι εμφανής! Από αυτό, ευχόμενοι να γίνει ετήσιο γεγονός, πλέον στο 3ο έτος της, ο καθένας από εμάς να μπορεί να αναλάβει δράση σ αυτά τα θέματα και να βρεθεί λύση με σκοπό να μας κάνουν ένα σύνολο» αναφέρουν οι διοργανωτές του Women's March Athens 2020.

«Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι το όραμα μας είναι η ισότητα και η ένταξη. Αυτό το κίνημα αφορά την υποστήριξη όλων των γυναικών -χωρίς κρίση- χωρίς να προσπαθήσει να προωθήσει ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής. Αυτό το κίνημα δεν αφορά μια γυναίκα που πρέπει να είναι βάσει ενός συγκεκριμένου καλουπιού αλλά γυναίκες που υποστηρίζονται και λαμβάνονται υπόψη ισότιμά ανεξάρτητα από το ποιες είναι οι αποφάσεις της ζωής τους» καταλήγουν.

Σάββατο, 18 Ιανουαρίου. 2020 - 15:00 (3 μ.μ.) - Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι οι:

  • Δρ. Μαρία Αλβανού, Εγκληματολόγος
  • Ζέφη Δημαδάμα, Αντιπρόεδρος PESWOMEN
  • Απόστολος Πόντας, Πρόεδρος Ε.Δ.Ε.Μ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ