Ελλαδα

Μπαμπάς Παναγιώτη Ραφαήλ: Έχουμε «συναρπαστικά» νέα

Πιάνει παιχνίδια, σηκώνει βιβλία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ
Ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ / Facebook

Νέες δηλώσεις του πατέρα του Παναγιώτη Ραφαήλ για τα ενθαρρυντικά σημάδια της θεραπείας στη Βοστώνη.

Ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ, που κατάφερε να συγκινήσει το πανελλήνιο με την περιπέτεια της υγείας του, κινητοποιώντας χιλιάδες πολίτες να προσφέρουν από το υστέρημά τους για να δώσει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του στη Βοστώνη, κατάφερε να σταθεί στα πόδια του.

«Παρόλο που κατά τους γιατρούς είναι πολύ νωρίς από την ημέρα που έγινε στον μικρό η έγχυση της γονιδιακής θεραπείας, έχουμε δει αποτελέσματα. Στέκεται στα πόδια μόνος του, χωρίς υποστήριξη, κάτι που ήταν αδύνατο πριν έρθουμε στην Αμερική. Επίσης μπορεί να καθίσει για πολλή ώρα με σωστή θέση του σώματός του, ενώ καθόταν μόνο για 10-15 λεπτά και με έντονο καμπούριασμα. Μετά από αυτόν τον χρόνο του ήταν αδύνατο», είπε σε δηλώσεις του στον «Ελεύθερο Τύπο» ο πατέρας του παιδιού Γιώργος Γλισσιώτης.

Ο πατέρας πρόσθεσε μιλώντας για τον μικρό Παναγιώτη Ραφαήλ ότι πιάνει παιχνιδάκια, παίζει, σηκώνει βιβλία με τα χέρια του, είναι πολύ χαρούμενος. «Αυτό είναι συναρπαστικό. Υπάρχει μεγάλη αλλαγή στην ψυχολογία του παιδιού καθώς μπορεί και αποκτά αυτονομία».

Η οικογένεια ελπίζει να επιστρέψει σε 1-1,5 μήνα στην Ελλάδα καθώς τότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η χορήγηση κορτιζόνης στο μικρό αγόρι. «Ευτυχώς το παιδί δεν είχε παρενέργειες. Κάναμε εξετάσεις αίματος κάθε εβδομάδα, μετά πολύ γρήγορα ξεκίνησε ανά δύο εβδομάδες, καθώς έβγαιναν καλές. Επίσης κάποιες άλλες εξετάσεις τις κάνουμε πλέον ανά μήνα. Μόλις σταματήσει την κορτιζόνη, της οποίας η δόση έχει, επίσης, μειωθεί πολύ επιστρέφουμε πίσω», υποστηρίζει ο πατέρας του Παναγιώτη Ραφαήλ.

Το παιδί θα συνεχίσει την ειδική φυσικοθεραπευτική αγωγή που είχε ξεκινήσει στην Ελλάδα: «Ο φυσικοθεραπευτής στον οποίο πηγαίναμε τον Παναγιώτη τον είχε από τριών μηνών στα χέρια του. Τον πονάει. Ασχολείται μαζί του. Αυτό που έχουμε στην Ελλάδα είναι σπάνιο και ανεκτίμητο».

Σε βίντεο που ανέβασαν οι γονείς του το παιδί στέκεται όρθιο στα πόδια αφήνοντας πολλές ελπίδες για ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο, αν και ξέρουν πως έχει δρόμο ακόμα.

Το θαύμα έγινε! Ο Παναγιώτης Ραφαήλ στέκεται όρθιος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ