Ελλαδα

Κακοποίηση ανήλικης στη Θάσο: Προφυλακιστέος για βιασμό ο πατριός της

Το κορίτσι φέρεται ότι κακοποιούνταν με την ανοχή της μητέρας του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Προφυλακιστέα και η μητέρα της 15χρονης κοπέλας, η οποία καταγγέλλει ότι κακοποιούνταν από τον πατριό της με την ανοχή της μητέρας της.

Το κατώφλι της εισαγγελίας Καβάλας πέρασε το πρωί της Τετάρτης ο 50χρονος που κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά την κόρη της συντρόφου του. Ο ίδιος και η μητέρα του κοριτσιού προφυλακίστηκαν με την κατηγορία βιασμού και της αποπλάνησης ανηλίκου.

Οι δύο κατηγορούμενοι πήγαν το πρωί της Τετάρτης στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας για να απολογηθούν μετά τις καταγγελίες της ανήλικης ότι την κακοποιούσε ο 50χρονος με την ανοχή της μητέρας της.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας της η μητέρα της, η οποία φέρεται να γνώριζε τον εφιάλτη που ζούσε η κόρη της στα χέρια του πατριού της, αισθάνθηκε αδιαθεσία στο γραφείο του ανακριτή, λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Έπειτα από λίγο, η κατηγορούμενη επέστρεψε στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας και συνέχισε να δίνει εξηγήσεις στο ανακριτικό γραφείο.

Σύμφωνα με όσα κατείγγειλε το κορίτσι, ο 50χρονος την πήγαινε αρκετές φορές σε απόμερες παραλίες του νησιού. Η μητέρα της φέρεται να γνώριζε το μαρτύριο που περνούσε το παιδί της από το καλοκαίρι του 2017 και δεν έκανε τίποτα για να το σταματήσει.

Δημοσίευμα του Center TV ανφέρει πως στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας κατά την ανακριτική διαδικασία σημειώθηκε ένταση, με τον πατριό να φωνάζει: «Όλα είναι λόγια, δεν υπάρχει τίποτα. Τόσοι γιατροί εξέτασαν το παιδί, δεν υπάρχει τίποτα».

Ανακουφισμένη η 15χρονη

Αμέσως μετά την απόφαση για την προφυλάκισή τους, η κοπέλα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τη δικαιοσύνη διά μέσου του δικηγόρου της Χρυσόστομου Βελάκη.

«Αισθάνεται ανακούφιση γιατί και οι δράστες είναι στη φυλακή, όπως θα έπρεπε να είναι. Στη σημερινή διαδικασία οι δράστες (η μητέρα της ανήλικης και ο πατριός της) επιχείρησαν ένα σόου. Η φυσική μάνα “λιποθυμώντας” και ο φυσικός δράστης εξυβρίζοντας τους πάντες και τα πάντα. Η δικαιοσύνη μίλησε και οδήγησε τους δράστες εκεί που έπρεπε. Παρά τους ισχυρισμούς τους δεν έπεισαν ούτε την εισαγγελέα, ούτε τον ανακριτή που ομόφωνα τους οδήγησαν στη φυλακή», είπε ο κ. Βελάκης.

Σοκάρει η κατάθεση της ανήλικης

Η 15χρονη αποκάλυψε πριν από λίγες μέρες στον πατέρα της ότι είχε πέσει θύμα βιασμού από τον πατριό της, όταν εκείνη ήταν 12 και 13 ετών, υποστηρίζοντας ότι η μητέρα της γνώριζε τα πάντα, αλλά δεν έκανε τίποτα για να την προστατέψει. Όταν συνήλθε από το σοκ, ο πατέρας την πήρε και πήγαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, όπου το κορίτσι επανέλαβε όσα του είχε πει.

Ο δικαστικός λειτουργός διαπίστωσε ότι όσα υποστήριζε η ανήλικη ήταν πραγματικότητα και έδωσε εντολή να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης για τη μητέρα και τον 50χρονο σύντροφό της, οι οποίοι συνελήφθησαν το πρωί της περασμένης Παρασκευής (10-01-2020) στο χωριό της Θάσου με επιχείρηση των αστυνομικών της Ασφαλείας.