- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Γρίπη – 8 οι νεκροί την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου
Σε ανοδική φάση βρίσκεται η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα
Την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της γρίπης.
Σε ανοδική φάση βρίσκεται η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα και σύμφωνα με τα πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), συνολικά έχουν καταγραφεί οκτώ θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη, εκ των οποίων μόνο οι 2 (25%) ήταν εμβολιασμένοι.
Την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της γρίπης και οι ειδικοί αποδίδουν την αύξηση της θνησιμότητας στη μεγάλη δραστηριότητα της γρίπης και στο κύμα ψύχους που πλήττει τη χώρα.
Πρόκειται για 7 άνδρες και 1 γυναίκα, με εύρος ηλικιών από 58 έως 86 έτη, και μέση ηλικία τα 74 έτη. Και από τα 8 κρούσματα απομονώθηκε ιός γρίπης τύπου Α. Τα 7 στελέχη γρίπης τύπου Α υποτυποποιήθηκαν και όλα βρέθηκαν να ανήκουν στον υπότυπο Α(Η3Ν2). Και τα 8 προαναφερθέντα κρούσματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου, για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη.
Συνολικά έχουν καταγραφεί 39 σοβαρά κρούσματα γρίπης, με νοσηλεία σε ΜΕΘ. Πρόκειται για 28 άνδρες και 11 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 3 έως 89 έτη. Το ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζει τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού, ως τον καλύτερο τρόπο προφύλαξης από τη γρίπη.
Σε άτυπη σύσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα ο ΕΟΔΥ, αποφασίστηκε εκτός από το επιδημιολογικό δελτίο να δοθεί ανακοίνωση για την ανάγκη εμβολιασμού ακόμη και τώρα, καθώς το επιδημιολογικό κύμα κορυφώνεται τον Φεβρουάριο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.