Ελλαδα

Ξέσπασε η μητέρα της Τοπαλούδη: Δολοφόνοι! Καταστρέψατε τη ζωή μου

Για πρώτη φορά οι γονείς της Ελένης έρχονται αντιμέτωποι με τους δολοφόνους της, στη δίκη που ξεκινά σήμερα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Δολοφόνοι! Καταστρέψατε τη ζωή μου! Δεν θέλω να τους βλέπω!» ξέσπασε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη στο ξεκίνημα της δίκης.

Με ένταση σημαδεύτηκε η αρχή της δίκης για τον βιασμό και τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο Ελένης Τοπαλούδη. Η μητέρα της όταν αντίκρισε τους δύο κατηγορουμένους δεν άντεξε και ξέσπασε φωνάζοντας: «Δολοφόνοι! Καταστρέψατε τη ζωή μου! Δεν θέλω να τους βλέπω!».

Ο πατέρας, Ιωάννης Τοπαλούδης, απευθυνόμενος προς τους κατηγορουμένους και με αφορμή την άρνησή τους για την κατηγορία του βιασμού, είπε: «Δεν ντρέπεστε λίγο; Για ποια συναίνεση μιλάτε; Με το μαχαίρι στο λαιμό τη βιάσατε… Το κορίτσι μας ήταν το τυχερό, αν δεν ήταν η Ελένη, θα ήταν κάποιο άλλο κορίτσι».

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που η οικογένεια της Ελένης βρίσκεται αντιμέτωπη με τους δράστες της δολοφονίας του παιδιού της στη δίκη που ξεκίνησε σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, κατόπιν αιτήματος του Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου ο οποίος ζήτησε την μεταφορά της υπόθεσης επικαλούμενος λόγους ασφαλείας και διασάλευσης της δημόσιας τάξης, αν η δίκη διεξαγόταν στην Ρόδο όπου και διαπράχθηκε το έγκλημα.

Η δίκη έχει αριθμό 1 στο πινάκιο και έχουν κληθεί να καταθέσουν περίπου 10 μάρτυρες. Εκτιμάται πως θα απαιτηθεί άλλη μία ή και περισσότερες δικάσιμοι, πριν το δικαστήριο να εκδώσει την απόφαση του. Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα τόσο κατά τη μεταφορά των δύο νεαρών κρατουμένων, όσο και εντός και εκτός της αίθουσας υπό τον φόβο επεισοδίων.

Έξω από το δικαστήριο έχουν συγκεντρωθεί μέλη φεμινιστικών οργανώσεων που ανήρτησαν πανό στο οποίο αναγράφεται η φράση: «Μας σκοτώνουν, καμία Ελένη λιγότερη».