Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Κάθοδος συνταξιούχων στην Αθήνα και ραντεβού στο ΣτΕ

Αρχίζει την Παρασκευή η κρίσιμη συνεδρίαση για την επιστροφή ή μη των αναδρομικών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης κατεβαίνουν στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν έξω από το ΣτΕ, όπου ξεκινά η συνεδρίαση για τα αναδρομικά.

Αναχωρούν από τη Θεσσαλονίκη εντός της ημέρας με λεωφορεία και αυτοκίνητα με προορισμό την Αθήνα συνταξιούχοι, μέλη του σωματείου η «Συσπείρωση». Οι συνταξιούχοι δίνουν ραντεβού το πρωί της Παρασκευής έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για να παραβρεθούν αύριο το πρωί στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), όπου αρχίζει η εκδίκαση της υπόθεσης για τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

«Ο ΕΦΚΑ, δηλαδή η κυβέρνηση, ζητάει από το ΣτΕ να ξανασυνεδριάσει, για να καταργήσει τη δική του απόφαση του 2015» ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), ο πρόεδρος του σωματείου «Η Συσπείρωση», Βασίλης Παρτάλης.

Και πρόσθεσε: «Είναι αδιανόητο να επανασυζητείται μια υπόθεση που έκλεισε με τις αποφάσεις του 2015 της ολομέλειας του ΣτΕ».

«Περισσότεροι από 500.000 συνταξιούχοι απεβίωσαν από το 2015 χωρίς να πάρουν αναδρομικά» επισημαίνει η «Συσπείρωση» και καταγγέλλει ότι επιδιώκεται να τους αφαιρεθεί το δικαίωμα να προσφεύγουν στα Πρωτοδικεία, όπως ορίζουν οι αποφάσεις του ΣτΕ, όπου έχουν εκδοθεί υπέρ τους θετικές αποφάσεις για τις συντάξεις.