Ελλαδα

Αποχή συμβολαιογράφων: Δεν θα γίνονται πλειστηριασμοί

Σε πανελλαδική κλίμακα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
symvolaio.jpg
© pixabay.com

Η αποχή των συμβολαιογράφων θα διαρκέσει ως την σύγκληση της τακτικής συνέλευσης που έχει προσδιοριστεί για τις 26 Ιανουαρίου.

Την απόφαση να προχωρήσουν σε αποχή από τη σύνταξη συμβολαίων, αλλά και από τη διαδικασία των πλειστηριασμών έλαβαν το απόγευμα της Τετάρτης οι συμβολαιογράφοι.

Η απόφαση για την αποχή υπερψηφίστηκε από τους 400 περίπου παρόντες συμβολαιογράφους, ενώ η αντίθετη πρόταση του προέδρου του Συμβολαιογράφων κ. Ρούσκα έλαβε μόλις επτά ψήφους. Η αποχή των συμβολαιογράφων θα διαρκέσει ως την σύγκληση της τακτικής συνέλευσης που έχει προσδιοριστεί για τις 26 Ιανουαρίου, ενώ σε περίπτωση που δεν έχει απαρτία η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση θα πάει στις 2 Φεβρουαρίου – άρα θα παραταθεί τουλάχιστον έως τότε και η αποχή.

Οι συμβολαιογράφοι αντιδρούν και απέχουν πέραν της Αθήνας και του Πειραιά και σε πανελλαδική κλίμακα για τις πρόσφατες ρυθμίσεις που τους μεταβιβάζουν την αρμοδιότητα της ηλεκτρονικής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τις μεταβιβάσεις ακινήτων, απειλώντας τους με βαριά πρόστιμα. Οι συμβολαιογράφοι αποδέχονται την αρμοδιότητα της υποβολής ηλεκτρονικά των δηλώσεων για τον καταλογισμό των φόρων στις μεταβιβάσεις, αντιδρούν όμως στο να βεβαιώνουν εκείνοι και όχι η φορολογική αρχή (ΔΟΥ) το ύψος του φόρου.
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ