Ελλαδα

Ακυβέρνητο πλοίο στο Μυρτώο πέλαγος

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 10 μποφόρ - Αναχωρεί ρυμουλκό από τον Πειραιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θαλασσοταραχή
Θαλασσοταραχή / © EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

Ακυβέρνητο με πλήρωμα 22 άτομα στη θαλάσσια περιοχή βορειανατολικά του ακρωτηρίου Μαλέα.

Ακυβέρνητο, λόγω απώλειας του πηδαλίου και υπό δεσμενείς καιρικές συνθήκες, πλέει φορτηγό πλοίο με σημαία MARSHALL ISLANDS και 22 άτομα πλήρωμα στη θαλάσσια περιοχή βορειανατολικά του ακρωτήριου Μαλέα.

Το πλοίο μεταφέρει σιδηρομετάλλευμα και είχε αναχωρήσει από την Τουρκία με προορισμό την Αργεντινή. Είχε αποπλεύσει από λιμένα Diliskelesi Τουρκίας με προορισμό τον λιμένα San Nicolas Αργεντινής έμφορτο με 19.273,42 μ.τ. σιδηρομεταλλεύματος.

Ο θάλαμος επιχείρησεων του υπουργείου Ναυτιλίας για το περιστατικό έχει δεσμεύσει δύο παραπλέοντα πλοία για την παροχή βοήθειας ενώ στη θαλάσσια περιοχή πνέουν άνεμοι βόρειοι έως 10 μποφόρ.

Στις 9 το βράδυ αναμένεται να φθάσει από τον Πειραιά ρυμουλκό σκάφος, προκειμένου να παράσχει βοήθεια στο φορτηγό πλοίο που πλέει ακυβέρνητο λόγω.

Να σημειωθεί ότι κοντά στο «AEOLOS» βρίσκονται δύο παραπλέοντα πλοία για την παροχή τυχόν βοήθειας, ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη θαλάσσια περιοχή είναι εξαιρετικά δυσμενείς καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 10 Μποφόρ. 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ