- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φθιώτιδα: Αίσιο τέλος για τους εγκλωβισμένους εκδρομείς
Το ταξίδι αναψυχής στον Παρνασσό που εξελίχθηκε σε περιπέτεια - Κάλεσαν το «112»
Σώοι εντοπίστηκαν οι τέσσερις εκδρομείς που χάθηκαν στα χιόνια στη Φθιώτιδα.
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια τεσσάρων εκδρομέων που εγκλωβίστηκαν με το όχημά τους στο βουνό μεταξύ του Ζελίου και της Αγναντης στη Φθιώτιδα. Σύμφωνα με δημοσίευμα στο lamianow, τέσσερις νεαροί μέσω GPS, γυρνώντας από τον Παρνασσό, επέλεξαν τον επαρχιακό δρόμο για να φθάσουν πιο γρήγορα στον προορισμό τους, τον Άγιο Κωνσταντίνο. Ωστόσο, λόγω του πυκνού χιονιού «κόλλησαν» στον δρόμο. Οι νεαροί εγκατέλειψαν το όχημα και αποφάσισαν να περπατήσουν μέχρι να βρουν βοήθεια. Τελικά, κάλεσαν το «112» και άμεσα ξεκίνησε η επιχείρηση εντοπισμού τους.
Πώς τους βρήκαν
Στην προσπάθεια των διασωστών συνέδραμαν οι πρόεδροι των ορεινών Κοινοτήτων Ζελίου, Χαραλάμπος Σταμόπουλος και Αγναντης Γιάννης Παπασταμάτης, αλλά και ο πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου, Κώστας Μαύρος που ξεκίνησαν από διαφορετικά σημεία, όπως αναφέρει το lamiareport.
Ο κ. Σταμόπουλος με τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ κατάφεραν αρχικά να εντοπίσουν το όχημα των νεαρών και στη συνέχεια και τους τέσσερις φίλους, σε μια απόσταση 4 περίπου χλμ. από την Άγναντη.
Οι τέσσερις νεαροί επιβιβάστηκαν στα 4Χ4 και επέστρεψαν στο Ζέλι, καθώς το συγκεκριμένο χιλιόμετρο προς την Άγναντη ήταν αδύνατο να προσπελαστεί από όχημα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από την πυρκαγιά κάηκαν περίπου 20 στρέμματα αγροτικής γης
Οι ενστάσεις που έγιναν δεκτές αντιστοιχούν μόλις στο 2,11% του συνόλου
Η νέα ρύθμιση τροποποιεί την κοινή υπουργική απόφαση του 2021
Την είδηση έκανε γνωστή ο ξάδελφός του, Αιμίλιος Βουγιουκλάκης
Συναγερμός για phishing
Λίγες μέρες μετά το σοβαρότατο τροχαίο που είχε
Δεδομένου ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δέχονται μεγάλο αριθμό ερωτημάτων
Στο επίκεντρο το «κυνήγι των ονείρων» των νέων σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο
Πρεμιέρα με ένα κείμενο για το μπάσκετ ως φιλοσοφία ζωής και ένα ποίημα της Μ. Σκουρολιάκου
Με γεμάτα πλοία, πληρότητες 100% στα ΚΤΕΛ και αυξημένη κίνηση στα αεροδρόμια συνεχίζεται η φυγή για το τριήμερο
Αυξάνεται η ποινή για τους παραβάτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Πώς μπορεί να μειωθεί στο μισό το ποσό
Με το μάθημα των Νέων Ελληνικών ξεκινά ο μαραθώνιος για τη διεκδίκηση των θέσεων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Η πρόγνωση της ΕΜΥ - Οι περιοχές που θα επηρεαστούν από πρόσκαιρες καταιγίδες
Μια μικρή καλλιτεχνική «ανάσα» στην καθημερινότητα των μετακινήσεων
Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή για τον περιορισμό της
Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Μέγιστη ετοιμότητα για το τριήμερο, με αυστηρούς ελέγχους, απαγορεύσεις φορτηγών και την καμπάνια «ΟΔΥΣΕΑΣ»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.