- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Meteo: Θεοφάνεια με χιόνια και στην Αττική λόγω του «Ηφαιστίωνα»
Θα χιονίσει και σε χαμηλό υψόμετρο
Ο «Ηφαιστίων» θα φέρει την Κυριακή και τα Θεοφάνεια χιονοπτώσεις σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου (και στην Αττική), πολύ κρύο και θυελλώδεις ανέμους.
Οι βροχές, οι χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου, το έντονο ψύχος και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας «Ηφαιστίων» που θα επηρεάσει τη χώρα μας από το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Πιο αναλυτικά, βροχές θα σημειωθούν από τις πρωινές ώρες της Κυριακής στο Ιόνιο, οι οποίες σταδιακά στα νότια θα ενισχυθούν. Παράλληλα, από το πρωί βροχές κατά τόπους ισχυρές και χιόνια στα ορεινά θα σημειωθούν στο Βόρειο Αιγαίο, στη Νότια Χαλκιδική και στη Θράκη, φαινόμενα τα οποία στη συνέχεια θα επεκταθούν στο Κεντρικό Αιγαίο, στην Μαγνησία, στην Ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο, ενώ προς το βράδυ θα επηρεάσουν και το Νότιο Αιγαίο.
Από το μεσημέρι της Κυριακής χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας, της Μαγνησίας, της Βόρειας Εύβοιας και της Κεντρικής και Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, καθώς επίσης προς το βράδυ και στην Αττική. Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται στη Δυτική Μακεδονία και στη Θεσσαλία έως το μεσημέρι και τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στην Ήπειρο από το μεσημέρι.
Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν σταδιακά, πρώτα στο Ιόνιο και στον Θερμαϊκό και στη συνέχεια στο υπόλοιπο Αιγαίο, και θα φτάνουν κατά τόπους τα εννέα μποφόρ. Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της Κυριακής θα παρουσιάσει πτώση, που στα βόρεια θα φτάνει τους τέσσερις έως έξι βαθμούς.
Τη Δευτέρα των Θεοφανείων αναμένονται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ολικός παγετός σε ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές, χιονοπτώσεις κυρίως στην Ανατολική Θεσσαλία και στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο, που γρήγορα θα περιοριστούν στην Αττική και στην Εύβοια. Επίσης θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά του Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου και περαιτέρω ενίσχυση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο, όπου θα φτάνουν τα δέκα μποφόρ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτικά η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας
Οι ρίζες του εθίμου και η ερμηνεία
Πώς θα μας κάνει «ποδαρικό» ο Μάρτιος
Yποστήριξε ότι είχε ενημερώσει εκ των προτέρων τον Πάνο Ρούτσι
Συνομίλησε με πολίτες, αλλά δεν απευθύνθηκε στο πλήθος
Τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας και διάνοιξη του μεγάλου παρακαμπτήριου άξονα της Αθήνας
Στις 23 Μαρτίου ξεκινά η δίκη
Αναλυτικά πότε θα αναχωρήσουν οι πρώτοι και οι τελευταίοι συρμοί σε μετρό και τραμ
Οι επισκέπτες μπορούν και πάλι να δουν από κοντά τις αρκούδες στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Προστασίας Αρκούδας
Eξέχουσα και επιδραστική προσωπικότητα που υπηρέτησε το Πανεπιστήμιο με σπάνιο ήθος και απαράμιλλο σθένος
Συγκλονιστική ομιλία στα αποκαλυπτήρια μνημείου -Δεν είμαστε λαθρέμποροι, απαντά
Νυχτερινή εισβολή σε εκκλησία νεκροταφείου, με εργαλεία ανασκαφής και ανιχνευτή μετάλλων
Νεφώσεις, τοπικές βροχές και βοριάδες έως 7 μποφόρ σε αρκετές περιοχές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.