Ελλαδα

Είναι βαριά η πίτα του τσολιά

Δεν έχει άλλο ταίρι, η βασιλόπιτα στο Περιστέρι

115071-630725.jpg
Βαγγέλης Περρής
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4995653.jpg
©EUROKINISSI

Ο Βαγγέλης Περρής γράφει για την Ελλάδα που κερδίζει, αντιστέκεται και φτιάχνει την μεγαλύτερη βασιλόπιτα.

Διαβάζοντας τις εορταστικές ειδήσεις από τα ενημερωτικά sites, δύσκολα συγκρατείς ένα δάκρυ εθνικής υπερηφάνειας. Το 2019 μπορεί για τη χώρα μας να ήταν μία δύσκολη χρονιά από πλευράς στατιστικών επιδόσεων (μικρότερη αγοραστική δύναμη στην Ευρώπη, τελευταίοι στη λίστα ισότητας των φύλων, τελευταίοι στην μείωση της φτώχειας, προτελευταίοι την κατανόηση βασικών γνωστικών αντικειμένων κλπ), αλλά με την αυγή του 2020 κατακτήσαμε μία πανευρωπαϊκή πρωτιά που φέρνει όλες τις υπόλοιπες ατυχείς κατατάξεις μας σε δεύτερη μοίρα. Ο Δήμος Περιστερίου έκανε τους ευρωπαίους να τρίβουν τα μάτια τους όταν παρουσίασε μία βασιλόπιτα βαριά σαν τα προσόντα του τσολιά, δηλαδή ζύγιζε γύρω στους πέντε τόνους! Οι πιο μετριόφρονες έγραψαν ότι με αυτό τον τρόπο «διεκδικούμε τον τίτλο της μεγαλύτερης βασιλόπιτας στην Ευρώπη».

img_0572.jpg


Οι υπόλοιποι δεν αμφισβήτησαν την εθνική επιτυχία και χωρίς καμία αμφιβολία ανακοίνωσαν ότι «στο Περιστέρι δημιουργήθηκε η μεγαλύτερη βασιλόπιτα της Ευρώπης».

img_0570.jpg

Το γεγονός ότι στις υπόλοιπες χώρες δεν φτιάχνουν βασιλόπιτες, αποτελεί εγγύηση ότι η πρωτιά μας δεν κινδυνεύει από κανέναν.

img_0573.jpg

(Αποκλειστικό: Την 25η Μαρτίου θα ξεδιπλώσουμε την μεγαλύτερη ελληνική σημαία του κόσμου και την καθαρή Δευτέρα θα δημιουργήσουμε τον πιο μεγάλο χαλβά της οικουμένης).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.