Ελλαδα

Βουλή: Επιχορήγηση χιλιάδων ευρώ σε σχολεία όπου φοιτούν προσφυγόπουλα

Το ποσό ξεπερνά τις 170.000 ευρώ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Προσφυγόπουλα σε σχολείο της Θεσσαλονίκης
Προσφυγόπουλα σε σχολείο της Θεσσαλονίκης/ © INTIMENEWS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ

Η Βουλή επιχορηγεί με 171.743 ευρώ σχολεία όπου πηγαίνουν για μάθημα προσφυγόπουλα.

Για τέταρτη διαδοχική χρονιά ανταποκρίνεται η Βουλή των Ελλήνων, στο αίτημα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για επιχορήγηση σχολικών μονάδων που στεγάζουν Δομές Υποστήριξης και Εκπαίδευσης Προσφύγων. Επειτα από απόφαση του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, η οποία έγινε γνωστή στους βουλευτές κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού, η επιχορήγηση θα ανέλθει στο ποσό των 171.743 ευρώ, ώστε να καλυφθούν ανάγκες θέρμανσης & καθαριότητας των σχολικών μονάδων, για το έτος 2019-2020.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Βουλή στηρίζει τα τρία τελευταία χρόνια το έργο του Υπουργείου Παιδείας για τη λειτουργία των Δομών Υποστήριξης και Εκπαίδευσης Προσφύγων, χρηματοδοτώντας επιπρόσθετες δαπάνες τόσο για θέρμανση όσο και για καθαριότητα, που δημιουργήθηκαν στις σχολικές μονάδες οι οποίες φιλοξενούν τα προσφυγόπουλα κατά τις απογευματινές ώρες.

Για το 2017 και το 2018 επιχορηγήθηκαν πάνω από 100 σχολικές μονάδες με προσφυγικές δομές σε όλη την Ελλάδα. Για τη σχολική χρονιά 2018-2019 στις αρχές του έτους 2019 επιχορηγήθηκαν εκ νέου περίπου 60 σχολικές μονάδες.

Με την ανακοίνωση επισημαίνεται ότι στα ποσά επιχορήγησης που καταβλήθηκαν στις σχολικές αυτές μονάδες, λαμβάνεται υπ' όψιν η γεωγραφική περιοχή και το πλήθος των μαθητών προσφύγων που φιλοξενούνται. Ετσι, έχουν αναπτυχθεί γέφυρες επικοινωνίας των υπηρεσιών της Βουλής και του υπουργείου Παιδείας για την ορθολογικότερη κατανομή των χορηγιών της Βουλής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ