Κοινωνικό μέρισμα: Τι θα γίνει με δικαιούχους που δεν ολοκλήρωσαν την αίτηση
Σε ποιες ενέργειες προσανατολίζεται το Υπουργείο Οικονομικών
Κοινωνικό μέρισμα: Τι θα κάνει το Υπουργείο Οικονομικών με περιπτώσεις δικαιούχων που δεν ολοκλήρωσαν την αίτηση.
Συμπληρωματική σελίδα, για την υποβολή ενστάσεων για το κοινωνικό μέρισμα, θα ανοίξει την Πέμπτη στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών. Υπενθυμίζεται ότι προβλήματα έχουν διαπιστωθεί στις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, κυρίως σε περιπτώσεις με ΑμεΑ που έχουν δηλωθεί ως εξαρτώμενα μέλη νοικοκυριού, αλλά κάνουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση. Επιπλέον, προβλήματα υπήρξαν και για ανέργους με εισόδημα κάτω από 15.000 ευρώ, που απέκτησαν παιδί μέσα στο 2019.
Στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών γνωστοποιεί ότι όσοι καλύπτονται από τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα, αλλά για κάποιο λόγο δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν με επιτυχία την αίτησή τους, θα λάβουν το επίδομα το αργότερο στις αρχές του επόμενου έτους. Επιπλέον, για την εξυπηρέτηση των πολιτών ήδη λειτουργούν δύο τηλεφωνικά κέντρα: της ΗΔΙΚΑ και της ΑΑΔΕ.
Όπως αναφέρει το ΥΠΟΙΚ, το πρωί της Τετάρτης είχαν κάνει επιτυχημένα αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα 150.000 νοικοκυριά.
Πυρά κατά ΣΥΡΙΖΑ για 13η σύνταξη
Στο ίδιο κείμενο το υπουργείο απαντά στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγορεί ότι ξόδεψε όλο τον δημοσιονομικό χώρο που υπήρχε με το «προεκλογικό επίδομα που ονόμασε 13η σύνταξη».
«Αποτέλεσμα ήταν να αφήσει, με βάση τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, δημοσιονομικό κενό ύψους 396 εκ. ευρώ το 2019 και 1.080 δισ. ευρώ το 2020. Η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, όχι μόνο κάλυψε το δημοσιονομικό κενό, αλλά μείωσε τον ΕΝΦΙΑ από φέτος για περίπου 7,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, βοήθησε περίπου 580.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα να ρυθμίσουν τα χρέη τους μέσω των 120 δόσεων και χορήγησε αυξημένο επίδομα θέρμανσης σε 600.000 συμπολίτες μας» εξηγεί το ΥΠΟΙΚ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αγρότες και κτηνοτρόφοι αποχώρησαν δηλώνοντας πως ο αγώνας τους συνεχίζεται
Συναγερμός για ισχυρές βροχές και θυελλώδεις νοτιάδες - Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα Δήμοι και Περιφέρειες
Ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι - Πότε θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα
Νεφώσεις και τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.