- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Νέα μήνυση για την πυρκαγιά στο Μάτι -Από τα παιδιά δύο θυμάτων
Oι μηνυτές εστιάζουν στο ζήτημα της αξιοποίησης των εναερίων μέσων
Νέα μήνυση κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο για τη πυρκαγιά στο Μάτι. Οι μηνυτές εστιάζουν στο ζήτημα της αξιοποίησης των εναερίων μέσων.
Στον 'Αρειο Πάγο κατατέθηκε σήμερα νέα μήνυση για την πυρκαγιά στο Μάτι από τα δυο παιδιά, δύο θυμάτων, που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των 102 απανθρακωμένων πολιτών και στρέφεται σε βάρος δύο πρώην υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΛΑΣ οι οποίοι εγκαλούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, έκθεση (σε βαθμό κακουργήματος) και παράβαση καθήκοντος.
Οι μηνυτές επικαλούνται στοιχεία που κατά τους ισχυρισμούς τους καταδεικνύουν ότι «ο θάνατος δεκάδων συμπολιτών μας θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί εάν ο κρατικός μηχανισμός και οι λειτουργοί του ενεργούσαν υπεύθυνα όπως ο νόμος ορίζει».
Ειδικότερα, οι μηνυτές εστιάζουν στο ζήτημα της αξιοποίησης των εναερίων μέσων τις ώρες που δρούσε ανεξέλεγκτα η πυρκαγιά, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Από τις 7 το βράδυ της 23ης Ιουλίου του 2018, οπότε είχε μειωθεί αισθητά η ταχύτητα του ανέμου, μπορούσαν σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δεδομένα να απογειωθούν τα ελικόπτερα για να διασώσουν στέλνοντας ταυτόχρονα την ακριβή εικόνα στο ενιαίο συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων και διάσωσης. Όμως δεν το έπραξαν».
Σε άλλο σημείο, αναφέρουν ότι η υπηρεσία Εναερίων μέσων της ΕΛΑΣ «έκλεισε στις 9 δηλαδή την ημέρα της απόλυτης καταστροφής αποφασίστηκε από τους εγκαλούμενους να τηρηθεί το σύνηθες ωράριο».
Από την πλευρά του ο πληρεξούσιος δικηγόρος των συγγενών σε δήλωσή του αναφέρει ότι «ακόμα βρίσκουμε στοιχεία, τρομακτικής σημαντικότητας τα οποία βάζουνε στο κάδρο και άλλο κατηγορούμενο. Όσο μπορούμε κάποιοι δεν θα επιτρέψουμε ούτε να ξεχαστεί ούτε να κουκουλωθεί η υπόθεση για το Μάτι».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.