- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κανονικά τα σχολεία την Τετάρτη - Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι
«Ήσσονος σημασίας» οι βλάβες που εντοπίστηκαν σε δημόσια κτίρια
Κανονικά την Τετάρτη τα σχολεία στα Κύθηρα, καθώς ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι μετά τον ισχυρό σεισμό 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ νότια του νησιού.
Ολοκληρώθηκε από το κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής η πρώτη έκθεση αυτοψίας στα δημόσια κτίρια και τα σχολεία στα Κύθηρα, για να διαπιστωθούν πιθανές ζημιές που προκάλεσε ο πρωινός ισχυρός σεισμός (6,1 R). Σύμφωνα με γραπτή αναφορά του κλιμακίου των τεσσάρων μηχανικών της Περιφέρειας που διενήργησε τους ελέγχους, «δεν διαπιστώθηκαν σοβαρές βλάβες» στα σχολικά κτίρια.
Όπως υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά, «επιβάλλεται η άμεση αποκατάσταση των ζημιών» ωστόσο «δεν προτείνεται η διακοπή της λειτουργίας των σχολικών κτιρίων, διότι οι βλάβες που καταγράφηκαν είναι ήσσονος σημασίας». Tα βασικά προβλήματα εντοπίζονται στον εξωτερικό χώρο του Γυμνασίου - Λυκείου της Χώρας των Κυθήρων και σε αίθουσα του δημοτικού σχολείου της Χώρας, η οποία όμως «ήταν εκτός λειτουργίας λόγω ζημιών από παλαιότερο σεισμό».
Οι αυτοψίες θα συνεχιστούν και την Πέμπτη σε γέφυρες και κτιριακές υποδομές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
50.707 ταξιδιώτες επέστρεψαν στην Αττική χθες
Τα μέτρα που ενεργοποιούνται άμεσα
Οι Αρχές προχώρησαν σε δύο συλλήψεις
Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής στη 45χρονη
Τρεις ακόμα νεαροί τραυματίες
Αναλυτικά ο χάρτης με τις περιοχές
Έως 6 μποφόρ οι βοριάδες στο Αιγαίο
Το μοναδικό πενθήμερο για τους εργαζόμενους
Ρεκόρ επταετίας σε κρούσματα και θανάτους
Στη Σκάλα Μεσσηνίας η υψηλότερη
Τελικό προορισμό είχε το Σούνιο
Χωρίς ενεργό μέτωπο οι πυρκαγιές σε Περιβόλι Γρεβενών και Καστανιά Ημαθίας
Το περιστατικό είχε σημειωθεί τον περασμένο Ιούλιο στις σήραγγες της Κακιάς Σκάλας
Και τον Σεπτέμβριο θα συνεχιστούν οι υψηλές θερμοκρασίες
Ο διάσημος παρουσιαστής βρέθηκε στο ιστορικό πανηγύρι της Αγίας Αγάθη - Βίντεο
Στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.