- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Κανονικά τα σχολεία την Τετάρτη - Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι
«Ήσσονος σημασίας» οι βλάβες που εντοπίστηκαν σε δημόσια κτίρια
Κανονικά την Τετάρτη τα σχολεία στα Κύθηρα, καθώς ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι μετά τον ισχυρό σεισμό 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ νότια του νησιού.
Ολοκληρώθηκε από το κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής η πρώτη έκθεση αυτοψίας στα δημόσια κτίρια και τα σχολεία στα Κύθηρα, για να διαπιστωθούν πιθανές ζημιές που προκάλεσε ο πρωινός ισχυρός σεισμός (6,1 R). Σύμφωνα με γραπτή αναφορά του κλιμακίου των τεσσάρων μηχανικών της Περιφέρειας που διενήργησε τους ελέγχους, «δεν διαπιστώθηκαν σοβαρές βλάβες» στα σχολικά κτίρια.
Όπως υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά, «επιβάλλεται η άμεση αποκατάσταση των ζημιών» ωστόσο «δεν προτείνεται η διακοπή της λειτουργίας των σχολικών κτιρίων, διότι οι βλάβες που καταγράφηκαν είναι ήσσονος σημασίας». Tα βασικά προβλήματα εντοπίζονται στον εξωτερικό χώρο του Γυμνασίου - Λυκείου της Χώρας των Κυθήρων και σε αίθουσα του δημοτικού σχολείου της Χώρας, η οποία όμως «ήταν εκτός λειτουργίας λόγω ζημιών από παλαιότερο σεισμό».
Οι αυτοψίες θα συνεχιστούν και την Πέμπτη σε γέφυρες και κτιριακές υποδομές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πληροφορίες
Τι προβλέπει η νομοθεσία για την ανανέωση των αδειών οδήγησης και ποιους αφορά
Αγρότες έχουν εισβάλει στoν αεροδιάδρομο
Ο άνθρωπος που γλίτωσε από το ναυάγιο του «Ηράκλειον» και σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του αεροσκάφους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο καιρός των επόμενων ημερών
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Άρπαξαν ένα ζευγάρι παπούτσια
Πώς ονομαζόταν το πρώτο ελληνικής κατασκευής τρόλεϊ;
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Μικρή πτώση θερμοκρασίας - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.