- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
ΕΣΗΕΑ: Η «κλειδαρότρυπα» δεν αποτελεί είδηση
«Τα ΜΜΕ, που υιοθετούν την κακώς εννοούμενη ενημέρωση, απαξιώνουν τη δημοσιογραφία»
Στην προστασία της ιδιωτικής ζωής των ανθρώπων, αναφέρεται η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθήνας, τονίζοντας ότι η «κλειδαρότρυπα» δεν αποτελεί είδηση.
Στην προστασία της ιδιωτικής ζωής των ανθρώπων, αναφέρεται η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθήνας (ΕΣΗΕΑ), τονίζοντας ότι η «κλειδαρότρυπα» στην ιδιωτική ζωή των ανθρώπων δεν αποτελεί είδηση.
«Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο. Με αφορμή, ωστόσο, πρόσφατες αναφορές σε μερίδα του ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου, το ΔΣ της Ένωσης καταδικάζει απερίφραστα την αισχρή εκμετάλλευση της ιδιωτικής ζωής και την κατάφωρη προσβολή της προσωπικότητας με την δημοσιοποίηση πληροφοριών, που σε καμιά περίπτωση δεν θα έπρεπε να απασχολούν τη δημόσια σφαίρα», επισημαίνει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.
Και προσθέτει: «Τα ΜΜΕ, που υιοθετούν την κακώς εννοούμενη ενημέρωση, απαξιώνουν τη δημοσιογραφία ως επάγγελμα, αλλά και ως κοινωνικό λειτούργημα. Ταυτόχρονα, προσβάλουν κατάφωρα το πνεύμα, αλλά και το γράμμα του Κώδικα Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος, όπου στο άρθρο 2 εδαφ. β' αναφέρει επί λέξει: "Ο δημοσιογράφος οφείλει να σέβεται την προσωπικότητα, την αξιοπρέπεια και το απαραβίαστο της ιδιωτικής ζωής του ανθρώπου και του πολίτη"».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης
Δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους
Χάρισαν μία ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη στιγμή στους μικρούς ήρωες
Στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική για να απομακρύνει τον κορμό
Σχεδόν στο 100% η ακρίβεια δρομολογίων
Οι θερμοκρασίες για τις επόμενες ημέρες
Mία από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες στον τομέα της οικονομίας και του δημόσιου βίου της χώρας
Η επιχειρηματίας αποκάλυψε άγνωστες πτυχές των παιδικών της χρόνων
Ενισχύονται τα μπλόκα σε όλη τη χώρα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πληροφορίες αναφέρουν πως τα ποτά τα κέρασε η μητέρα της φίλης της
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το μοναδικό ελληνικό πανεπιστήμιο που σπάει το φράγμα των 200 καλύτερων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.