Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Με Νοτοπούλου η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ για το Πολυτεχνείο

Ισχυρή η αστυνομική παρουσία στους δρόμους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη: Η Κατερίνα Νοτοπούλου στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου
Θεσσαλονίκη: Η Κατερίνα Νοτοπούλου στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου/© INTIMENEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ

Πορείες μνήμης στη Θεσσαλονίκη για την 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Κορυφώνονται και στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις μνήμης για την 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Όπως και στην Αθήνα έτσι και εδώ υπάρχουν διαφορετικά μπλοκ. Ειδικότερα, στην πρώτη πορεία που ξεκίνησε, συμμετείχαν μέλη του Συλλόγου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών, μέλη του ΠΑΜΕ, του ΜΑΣ, της νεολαίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, μέλη της ΕΔΙΕΘ (Επιτροπή για την ύφεση και την ειρήνη) και φοιτητές από 26 διαφορετικές παρατάξεις. Όταν έφθασαν έξω από το Αμερικανικό Προξενείο τραγούδησαν το «Ακορντεόν» του Μάνου Λοΐζου. Στην κεφαλή της οποίας ήταν τα μέλη του Συνδεσμου Εξορισθέντων Φυλακισθέντων Αντιστασιακών.

Thestival.gr Πορεία για το πολυτεχνείο


Σε απόσταση κάποιων δεκάδων μέτρων ακολούθησε το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν οι βουλευτές Κατερίνα Νοτοπούλου, Χρήστος Γιαννούλης, Γιάννης Αμανατίδης, Δώρα Αυγέρη, και Σωκράτης Φάμελλος, στελέχη καθώς και η νεολαία του κόμματος.

Thestival.gr Πορεία ΣΥΡΙΖΑ

Ξεκίνησε και η προγραμματισμένη πορεία των φοιτητικών συλλόγων, ΠΑΜΑΚ, ΕΑΑΚ, ΚΕΕΡΦΑ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά της κατάργησης του ασύλου, κατά της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Thestival.gr Πορεία Πολυτεχνείο

Είχαν προηγηθεί συγκεντρώσεις με επίκεντρο την Πολυτεχνική Σχολή, με τη συμμετοχή χιλιάδων ατόμων. Παραμένει ισχυρή η αστυνομική παρουσία στους δρόμους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ