Ελλαδα

Όλα τα νεότερα για την πορεία του Πολυτεχνείου

Στην κεφαλή του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας με δερμάτινο μπουφάν - Ξεχωριστή πορεία από το ΚΚΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου - Πορεία διαμαρτυρίας έξω από την αμερικανική πρεσβεία
46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου - Πορεία διαμαρτυρίας έξω από την αμερικανική πρεσβεία©INTIMENEWS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ

Όλα τα νεότερα για την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία με αφορμή την 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ομαλά εξελίσσεται η μεγάλη πορεία μπροστά από την αμερικάνικη πρεσβεία με αφορμή την 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στην αμερικανική πρεσβεία έφτασε πρώτο το μπλοκ της ΠΑΣΠ με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου. Τα μέλη της ΠΑΣΠ, μόλις έφτασαν στην πρεσβεία των ΗΠΑ, έψαλαν τον εθνικό ύμνο, ύψωσαν τα χέρια τους πάνω από τη σημαία, τη δίπλωσαν και διαλύθηκαν.

Νωρίτερα, φοιτητικοί σύλλογοι, φορείς, κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ, σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Με κεντρικό σύνθημα «οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν στα μουσεία εμπρός για της γενιάς μας τα πολυτεχνεία» κατευθύνθηκαν προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Του συλλαλητηρίου προπορευόταν ο σύνδεσμος φυλακισθέντων εξορισθέντων αντιστασιακών 1967-1974.  

Υπενθυμίζεται ότι στην κεφαλή της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να φορέσει δερμάτινο μπουφάν, αθλητικά παπούτσια και τζιν παντελόνι. Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε το ΚΚΕ.

Την ίδια στιγμή έντονη ήταν η κινητικότητα της αστυνομίας στα Εξάρχεια. Σε δύο περιπτώσεις, μάλιστα, αστυνομικοί εμπόδισαν κουκουλοφόρους να εισέλθουν σε κτίρια. Έγιναν 7 συλλήψεις.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ