Ελλαδα

Κέρκυρα: Χείμαρροι παρέσυραν Ι.Χ. - Αγωνία για 41χρονο σε χαράδρα

Η κακοκαιρία «σάρωσε» το νησί - Κλειστά τα σχολεία - Προβλήματα και στην Κεφαλονιά - «Άφρισαν» οι δρόμοι στους Οθωνούς

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ώρες αγωνίας στην Κέρκυρα για 41χρονο που εγκλωβίστηκε σε χαράδρα εν μέσω κακοκαιρίας, την ώρα που ορμητικοί χείμαρροι παρέσυραν Ι.Χ.

Προβλήματα προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας «Βικτώρια» σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και σημειώθηκαν κατολισθήσεις. Στην Κέρκυρα ένας 41χρονος εγκλωβίστηκε σε χαράδρα στην περιοχή της Άνω Κορακιάνας. Διασώστες προσπαθούν να τον προσεγγίσουν, ενώ στο σημείο κατευθύνεται και ομάδα της ΕΜΑΚ από τα Ιωάννινα. Το σημείο είναι εξαιρετικά δύσβατο. Στην επιχείρηση διάσωσης συνδράμουν και κυνηγοί της περιοχής που γνωρίζουν τα μονοπάτια. Την ίδια στιγμή, τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εικόνες από τα κύματα-βουνά που σφυροκοπούν ακτές του νησιού.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέα Ρίζο, κατά τις βραδινές ώρες της Τρίτης έγιναν κλήσεις για 60 συμβάντα που αφορούσαν κοπές δέντρων από το οδικό δίκτυο, αντλήσεις νερών από σπίτια και καταστήματα, αλλά και διασώσεις οδηγών και επιβατών από οχήματα όταν αυτά παρασύρθηκαν σε ρέματα στο νότιο τμήμα του νησιού. Επίσης, οι έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες προκάλεσαν κατολισθήσεις σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου σε όλο το νησί, καθώς και διακοπές ηλεκτροδότησης και υδροδότησης.

Όπως έγινε γνωστό, η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού εξυπηρετείται μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ η Πολιτική Προστασία των τριών δήμων και της περιφέρειας παραμένει σε επιφυλακή. Κλειστά παραμένουν όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί.

Κακοκαιρία στην Κέρκυρα: Υποχώρησε δρόμος στον οικισμό Παλαιοκαστρίτσα/© corfunews

Κέρκυρα: Δέντρο έπεσε σε παιδική χαρά στον οικισμό Σπηλιά/© corfutvnews.gr

Κακοκαιρία στην Κέρκυρα: «Λίμνη» έγινε η παραλιακή κοντά στον οικισμό Γαρίτσα/© corfutvnews.gr

Πλημμύρες στα Διαπόντια Νησιά - «Άφρισαν» οι δρόμοι στους Οθωνούς

Η κακοκαιρία «σάρωσε» και τα Διαπόντια Νησιά. Στους Οθωνούς σημειώθηκαν εκτεταμμένες πλημμύρες, ενώ οι δρόμοι... άφρισαν, καθώς τεράστια κύματα δεν σταματούσαν να σφυροκοπούν τις ακτές. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, ο αφρός έφθασε μέχρι τις πρώτες αυλές των σπιτιών.

 

 

Κατολισθήσεις στην Κεφαλονιά

Την ίδια στιγμή στην Κεφαλονιά σημειώθηκαν μεγάλες κατολισθήσεις. Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Νύφι και η Αγία Ευφημία επηρεάστηκαν από την κακοκαιρία. Πέτρες, ξύλα και τόνοι λάσπης κατέβηκαν από το βουνό, καλύπτοντας κεντρικούς δρόμους των δύο χωριών.