Ο πρύτανης του ΑΠΘ ανακοίνωσε ότι δεν θα ανασταλεί η λειτουργία του πανεπιστημίου και ότι με εκδηλώσεις θα τιμηθεί η επέτειος του Πολυτεχνείου.
«Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο δεν αναστέλλει τη λειτουργία του και με εκδηλώσεις που διοργανώνει θα τιμήσει την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου», δηλώνει ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ερωτηθείς εάν επιβεβαιώνει φήμες, που -στον απόηχο των γεγονότων στην ΑΣΟΕΕ- διακινήθηκαν σήμερα στην πανεπιστημιακή κοινότητα σχετικά με την πρόθεση για «lock- out» στο Πανεπιστήμιο, προκειμένου να αποτραπούν επεισόδια ενόψει των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο απάντησε: «Η ακαδημαϊκή κοινότητα -καθηγητές, φοιτητές και εργαζόμενοι- περιφρουρεί το πανεπιστήμιο και πιστεύουμε ότι στις 18 του μηνός δε θα βγούμε λαβωμένοι». Διαβεβαίωσε δε πως η εκπαιδευτική διαδικασία δεν επηρεάζεται από τους σχεδιασμούς της Πολιτείας και τα μαθήματα σε όλες τις Σχολές γίνονται κανονικά.
Κληθείς να σχολιάσει τα γεγονότα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μία ημέρα μετά την ανακάλυψη εντός του Ιδρύματος «ορμητηρίου» για επεισόδια και επιθέσεις ο πρύτανης του ΑΠΘ παρέπεμψε στην ανακοίνωση που εξέδωσε το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων ότι «η βία σε οποιαδήποτε μορφή της, σωματική ή ψυχολογική, από οποιονδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες δεν έχει καμία θέση στα πανεπιστήμιά μας».
Σε ό,τι αφορά τις ζημιές που ομάδα ατόμων προκάλεσε χθες το βράδυ σε δύο δίκυκλα της υπηρεσίας φύλαξης του ΑΠΘ διευκρίνισε πως τα άτομα αυτά δεν είχαν σχέση με την πανεπιστημιακή κοινότητα, ούτε συμμετείχαν στην πορεία φοιτητικών συλλόγων για τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ, που έγινε την ίδια ώρα με το εν λόγω περιστατικό, το οποίο, όπως εξήγησε, «δεν κρίνεται ως σοβαρό».
Σχετικά με τις εκδηλώσεις που προγραμματίζει το ΑΠΘ για την επέτειο του Πολυτεχνείου ανέφερε πως λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν προσεχώς και ότι για τη διοργάνωσή τους εργάζονται από κοινού ο Σύλλογος Αποφοίτων του ΑΠΘ και ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ), «για να τιμήσουμε τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος και τα μηνύματα της εξέγερσης». Όπως υπογράμμισε, κεντρικός στόχος της διοίκησης του ΑΠΘ είναι «το άνοιγμα του Πανεπιστημίου στην κοινωνία και για τον λόγο αυτό ελπίζουμε ότι η εκδήλωση θα αγκαλιαστεί από τους φοιτητές μας, τους συλλόγους τους, τους καθηγητές, αλλά και από απλούς πολίτες, οικογένειες με παιδιά, ώστε όλοι μαζί να τιμήσουμε ουσιαστικά τα μηνύματα της εξέγερσης, τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με θλιβερές εικόνες καταστροφής στη δημόσια περιουσία, που συχνά βλέπουμε τα τελευταία χρόνια».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Κλειστά σχολεία και προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια
Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για τον πυροβολισμό 30χρονης στη Χαλκιδική τον Σεπτέμβριο του 2023
Ο Σύλλογος Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών ζητά η Δικαιοσύνη να λάβει υπόψη το μήνυμα της απόφασης
Μη διαθέσιμη η πληρωμή εισφορών μη μισθωτών μέσω IRIS από 14:00 έως 16:00 λόγω εργασιών
Με απόφαση του περιφερειάρχη, Νίκου Χαρδαλιά - Πώς θα γίνουν τα μαθήματα
Συμβουλές για ασφαλέστερες μετακινήσεις
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι από Τετάρτη – Οδηγίες αυτοπροστασίας
Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου
Αναμένονται τεράστιοι όγκοι βροχής σύμφωνα με τις προγνώσεις καιρού
Η κατάσταση της υγείας της
Ο γιος της, συνάδελφοι και φίλοι στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών
Οδικά έργα σε Κηφισό, Αττική Οδό και Λεωφόρο Βουλιαγμένης φέρνουν έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση
«Ενδεχομένως θα πιεστούν οι ΜΕΘ» λέει ο καθηγητής Τζανάκης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι περιοχές που θα «σαρώσουν» ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Πού εντοπίζονται αυξητικές τάσεις
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Προκλήθηκε λόγω ισχυρής γεωμαγνητικής καταιγίδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.