- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών, προκειμένου να αποφανθεί αν θα ανατεθεί σε Εφέτη Ανακριτή η δικογραφία για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής.
Στις 21 Νοεμβρίου ορίστηκε η σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών, προκειμένου να αποφανθεί αν θα ανατεθεί σε Εφέτη Ανακριτή η δικογραφία για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής στις 23 Ιουλίου 2018, η οποία κόστισε την ζωή 102 ανθρώπων και προκάλεσε τεράστιες καταστροφές.
Η σύγκλιση του Σώματος με αντικείμενο την δικογραφία για την πολύνεκρη πυρκαγιά, είναι η δεύτερη που προγραμματίζεται. Έχει προηγηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου η ματαίωση της Σύγκλησης της Ολομέλειας λόγω έλλειψης απαρτίας ώστε το Σώμα να λάβει απόφαση για την ανάθεση και να ορίσει τους Εφέτες που θα χειριστούν την δικογραφία.
Το αίτημα προς την Ολομέλεια έχει υποβάλει από τις 18 Σεπτεμβρίου ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ι. Μωραϊτάκης ο οποίος επικαλούμενος την σοβαρότητα, την εξαιρετική φύση και την εξαιρετική απήχηση της υπόθεσης, ζήτησε την ανάθεση της δικογραφίας από το Πρωτοδικείο στο Εφετείο ώστε να την χειριστεί Εφέτης Ανακριτής και επίκουρός του.
Με ανακοίνωση του ο συνήγορος της κ. Βαρβάρας Φύτρου , που έχασε σύζυγο και παιδιά στην φωτιά, κ. Βασίλης Καπερνάρος τονίζει: "Εκφράζουμε την πεποίθηση, ότι αυτή τη φορά θα καταστεί δυνατή η σύγκληση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών, θα υπάρξει απαρτία και θα αποφασιστεί η ανάθεση της υποθέσεως σε ειδικό εφέτη ανακριτή, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση από εμπειρότερο δικαστικό λειτουργό και να γίνει ενδελεχέστερη αναζήτηση και αξιοποίηση του ποινικού αποδεικτικού υλικού, για την ουσιαστική διακρίβωση της αλήθειας".
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρώτη η Ιρλανδία σε επαλήθευση με 63,64%
Από τα νυχτερινά κέντρα της Πάτρας στην κορυφή της ελληνικής μουσικής σκηνής, αναδρομή σε μια πορεία πάνω από 30 ετών
Ο σπουδαίος τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Ελπίς
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τις συνθήκες και τα ακριβή αίτια της πτώσης του μαχητικού αεροσκάφους
Πώς συνέβη το τροχαίο
Περιορισμοί μπαίνουν και στα σάντουιτς και τα τοστ
Στα άκρα οδηγήθηκε η συζήτηση για την ακρίβεια στον αέρα του Open
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Περιορίστηκαν οι εστίες αλλά παραμένει ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων
Η οικογένεια πριν από λίγα χρόνια έχασε το πρώτο παιδί της σε τροχαίο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Τι πρέπει να γνωρίζετε
Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα
Είχε συλληφθεί ξανά για τον ίδιο λόγο!
Το χρονικό της υπόθεσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.