Ελλαδα

Αντιτρομοκρατική για Επαναστατική Αυτοάμυνα: Ευτυχώς προλάβαμε (εικόνες)

Δείτε τα όπλα που κατασχέθηκαν

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Ευτυχώς προλάβαμε» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του διοικητή της Αντιτρομοκρατικής μετά τη χθεσινή επιχείρηση στον Χολαργό.

«Ευτυχώς προλάβαμε». Με αυτή την ενδεικτική δήλωση, ο Ελευθέριος Χαρδαλιάς, διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, έδωσε τον τόνο της σημασίας της χθεσινής επιχείρησης στον Χολαργό.

Αναλυτικότερα, ανέφερε: «Αυτά τα όπλα σκοτώνουν. Δύο από αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί. Ευτυχώς δεν σκότωσαν, τραυμάτισαν όμως αστυνομικούς. Δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν και χειροβομβίδα, όπως ξέρετε. Δεν γνωρίζουμε τι αθώα θύματα μπορούσε να προκαλέσει, συγκεκριμένα στη γαλλική Πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας. Εκείνο που τρομάζει ακόμα περισσότερο είναι η ποσότητα και η δύναμη των εκρηκτικών υλών που κατασχέσαμε. Ευτυχώς προλάβαμε».

Στη σημερινή ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, ο διοικητής της Αντιτρομοκρατικής άφησε να εννοηθεί ότι οι συλληφθέντες τρομοκράτες ετοίμαζαν κάτι πολύ μεγάλο και η αστυνομία τους πρόλαβε. Εκτός από τα Καλάσνικοφ και τα εκρηκτικά οι τρομοκράτες είχαν επίσης διόπτρα νυχτερινής σκόπευσης, φάρο ασθενοφόρου και λέιζερ.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι ακόμα και οι αστυνομικοί τρόμαξαν με την ποσότητα και τη δύναμη των εκρηκτικών υλών που βρήκαν στο διαμέρισμα της οδού 17ης Νοεμβρίου στον Χολαργό.