Ελλαδα

Συλλήψεις Κούρδων «ειδικού ενδιαφέροντος» στο Παλαιό Φάληρο

Κρατούν το στόμα τους κλειστό και δεν συνεργάζονται με τις Αρχές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
περιπολικό
περιπολικό © INTIMENEWS/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Περίεργη σύλληψη Κούρδων «ειδικού ενδιαφέροντος» στο Παλαιό Φάληρο. Χαρακτηρισμένοι από την Τουρκική Interpol. Δεν συνεργάζονται με τις Αρχές.

Μια περίεργη υπόθεση, με πρωταγωνιστές δύο Κούρδους που συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης στο Παλαιό Φάληρο, εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Δύο Κούρδοι που ήταν χαρακτηρισμένοι από την τουρκική Interpol ως άτομα «ειδικού ενδιαφέροντος» συνελήφθησαν από την Αστυνομία το απόγευμα της Τετάρτης στο Παλαιό Φάληρο.

Οι δύο άνδρες, που ήταν χαρακτηρισμένοι από την τουρκική Interpol ως άτομα «ειδικού ενδιαφέροντος», εντοπίστηκαν  από μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ να κινούνται ύποπτα στη λεωφόρο Ποσειδώνος. Τότε τους πλησίασαν, για να τους ελέγξουν. Όμως, όταν τους ζήτησαν τα χαρτιά τους, αντέδρασαν και επιχείρησαν να διαφύγουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Έτσι, οδηγήθηκαν στο Α.Τ Παλαιού Φαλήρου.

Εκεί, αρνήθηκαν τη δακτυλοσκόπηση και έκαναν φασαρία, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι προκάλεσαν φθορές στα γραφεία του τμηματος.  Κατά τον έλεγχο στα τερματικά, οι αστυνομικοί είδαν την ένδειξη «ειδικός έλεγχος» -κάτι που εμφανίζεται στην περίπτωση όπου πρόκειται για πρόσωπα ειδικού ενδιαφέροντος. Δηλαδή, άτομα τα οποία ελέγχονται από την Αντιτρομοκρατική ή την ΕΥΠ. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι οι δύο Κούρδοι κράτησαν το στόμα τους κλειστό.

Τελικά, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αντίσταση κατά της αρχής, άρνηση δακτυλοσκόπησης και απόπειρα φθοράς δημόσιας περιουσίας. Όλα τα αδικήματα αφορούν στη στάση που κράτησαν εντός του Τμήματος απέναντι στους αστυνομικούς.

Σήμερα Πέμπτη, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ο οποίος όρισε τακτική δικάσιμο για τις 19 Νοεμβρίου 2019. Μέχρι τότε οι δύο άντρες θα είναι ελεύθεροι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ