Ελλαδα

«Ήμουν γεμάτη υπερηφάνεια»: Συγκινεί η 17χρονη σημαιοφόρος από τη Νιγηρία

Τι είπε η Μέρσι Ουζόρ για τους γονείς της, την πίστη της στο Θεό και τα όνειρά της

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για τη ζωή και τα όνειρά της μίλησε η 17χρονη Μέρσι Ουζόρ, η σημαιοφόρος από τη Νιγηρία που συγκίνησε στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Η νεαρή γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Πατήσια και όπως αναφέρει οι γονείς της ήρθαν από την Αφρική στην Ελλάδα πριν από 20 χρόνια. Συγκεκριμένα, ξεκίνησαν το ταξίδι τους για ένα καλύτερο μέλλον το 1999. Η Μέρσι Ουζόρ ήταν η τρίτη φορά που έγινε σημαιοφόρος.

«Ήμουν γεμάτη συναισθήματα χαράς, ευτυχίας και υπερηφάνειας» τόνισε σε δηλώσεις της στο Open Tv, υπογραμμίζοντας πως κάθε εβδομάδα πηγαίνει στην Πεντηκοστιανή Εκκλησία και συμμετέχει στη λειτουργία μαζί με τους ιερείς γονείς της. «Σήμερα έχουμε λειτουργία και όπως είδατε ξεκινήσαμε πρώτα με λατρεία και στη συνέχεια θα ξεκινήσει ο πατέρας μου το κήρυγμα» εξήγησε.

Η 17χρονη μαθήτρια έχει ως μεγάλο στόχο να γίνει καρδιολόγος. «Μου αρέσει η ιατρική γιατί μου αρέσει να βοηθάω, να βλέπω τα χαμόγελα και έχω σκεφτεί πολλές φορές τον εαυτό μου σε ένα γραφείο και να βοηθάω τους ασθενείς» είπε, ενώ αποκάλυψε πως ένα ακόμη όνειρο που έχει είναι να επισκεφθεί τη Νιγηρία. Κάτι που θα γίνει σε λίγους μήνες.

Περήφανος ο πατέρας της

«Είμαι χαρούμενος που τα καταφέρνει στο σχολείο και γενικά είμαι χαρούμενος για εκείνη. Στη Νιγηρία διαβάζαμε πολλά για την Ελλάδα. Όταν πήγα στη Θεολογική Σχολή διάβαζα και εκεί πολλά πράγματα για την Ελλάδα. Είναι μια χριστιανική χώρα και αυτό με έκανε να έρθω» ανέφερε από τη μεριά του ο πατέρας της.