Ελλαδα

Πειρατεία σε τάνκερ: Ξεσπά ο πατέρας του 20χρονου Έλληνα ναυτικού

«Υπήρχαν φύλακες. Πώς μπήκαν μέσα;» αναρωτιέται για τους εισβολείς που απήγαγαν τον γιο του ανοικτά του Τόγκο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το «Elka Aristotle»/MarineTraffic.com
Το «Elka Aristotle»/MarineTraffic.com

«Πώς μπήκαν μέσα τη στιγμή που υπάρχουν φύλακες» αναρωτιέται ο πατέρας του 20χρονου Έλληνα ναυτικού που απήγαγαν οι πειρατές στα ανοικτά του Τόγκο.

Για τα όσα δραματικά βιώνει ο ίδιος και η οικογένειά του μίλησε ο πατέρας του 20χρονου Έλληνα ναυτικού ο οποίος έπεσε θύμα απαγωγής από πειρατές. Υπενθυμίζεται ότι τέσσερις ναυτικοί (δύο από τις Φιλιππίνες, ένας Γεωργιανός και ένας Έλληνας) απομακρύνθηκαν με τη βία από το πλοίο, 18 χλμ. από το λιμάνι Λόμε του Τόγκο (Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε το χρονικό της υπόθεσης).

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο πατέρας του Έλληνα ναυτικού ξεσπά: «Πώς μπήκαν μέσα τη στιγμή που υπάρχουν φύλακες, και χτύπησαν λέει τους πρώτους και πήραν τα παιδιά. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Μα έχει φύλακες μέσα». Και πρόσθεσε: «Πώς μπήκαν μέσα δύο η ώρα τη νύχτα και πήραν τα παιδιά; Από δωμάτιο σε δωμάτιο…».

Οι τέσσερις απαχθέντες ήταν μέλη του πληρώματος στο πλοίο «Elka Aristotle». Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο πειρατές απήγαγαν 9 μέλη πληρώματος (σ.σ. από τις Φιλιππίνες) με σημαία Νορβηγίας που έπλεε στα ανοιχτά του Μπενίν.

Η ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας «European Navigation»:

«Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσουμε, ότι συνέβη ένα περιστατικό που αφορά το “ELKA ARISTOTLE”, στο Τόγκο, στις 4 Νοεμβρίου 2019. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την απαγωγή 4 μελών του πληρώματος.

Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε λεπτομερώς, προς το παρόν. Μπορούμε να πούμε μόνο ότι η προστασία και η ασφάλεια των ανθρώπων μας, είναι ύψιστης σημασίας για εμάς και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε την έγκαιρη και ασφαλή απελευθέρωσή τους. Το σκάφος και το υπόλοιπο πλήρωμα είναι ασφαλή.

Ζητούμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να σέβονται τόσο τον ευαίσθητο χαρακτήρα της κατάστασης, όσο και την ιδιωτικότητα των οικογενειών των μελών του πληρώματος κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ