Ελλαδα

Το άρθρο 188 του Ποινικού Κώδικα δεν αναφέρει όσα ισχυρίζονται

Τι αναφέρει το περίφημο Άρθρο 188 του Ποινικού Κώδικα

360811-747246.jpg
Ellinika Hoaxes
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2019110301-1024x707.jpg

Διαβάστε γιατί δημοσιεύματα που θέλουν τον Ποινικό Κώδικα «να επισύρει ποινές φυλάκισης 2 ετών για τις κοπέλες που παρήλασαν α λα Monty Python», δεν ισχύουν

Χιλιάδες χρήστες του Facebook κοινοποιούν την παρακάτω εικόνα από το «Εθνικό Μέτωπο» που ζητάει την παραδειγματική τιμωρία των κοριτσιών με βάση το άρθρο 188 του Ποινικού Κώδικα. Όμως το άρθρο 188 του Ποινικού Κώδικα δεν αναφέρει όσα ισχυρίζονται.

Την ίδια εικόνα δημοσίευσε και το blog thesecretrealtruth.

Το άρθρο 188 δεν υπάρχει στον νέο Ποινικό Κώδικαέχει διαγραφεί. Αλλά, ακόμη και να μην είχε διαγραφεί από τον νέο ΠΚ, το άρθρο 188 είναι εντελώς άσχετο με την συγκεκριμένη περίπτωση. Ο προηγούμενος ΠΚ στο άρθρο 188 αναφερόταν για συµµετοχή σε αθέµιτο σωµατείο

Άρθρο 188 - Συµµετοχή σε αθέµιτο σωµατείο
Όποιος συµµετέχει σε σωµατείο του οποίου οι σκοποί αντιβαίνουν σε ποινικές διατάξεις τιµωρείται µε φυλάκιση µέχρι τριών ετών.

Το άρθρο που αναφέρει ότι «Όποιος εκδηλώνει μίσος, περιφρόνηση ή προσβάλει την επίσημη σημαία του κράτους» είναι το 155. Όμως το άρθρο αυτό αναφέρεται σε σημαία άλλου κράτους και η δίωξη ασκείται μόνο με αίτηση της αλλοδαπής κυβέρνησης.

Άρθρο 155 - Προσβολή συμβόλων άλλου κράτους
Όποιος, για να εκδηλώσει μίσος ή περιφρόνηση, αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει τη σημαία ή έμβλημα της κυριαρχίας άλλου κράτους, που τελεί σε ειρήνη με την Ελλάδα και είναι αναγνωρισμένο από αυτήν ή διακόπτει ή ηχητικά παρεμποδίζει την ανάκρουση του εθνικού του ύμνου, τιμωρείται με χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας. Η δίωξη ασκείται μόνο ύστερα από αίτηση της αλλοδαπής κυβέρνησης.

Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ