Ελλαδα

Τι ΔΕΝ λέει το Κοράνι για τους Έλληνες

Λέει το Κοράνιο ότι «Οι Ελληνες [πάντα] θα νικούν. Είναι θέλημα του Αλλάχ»;

360811-747246.jpg
Ellinika Hoaxes
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
korani3.jpg

Η ελληνική προέλευση διαφόρων λέξεων του Κορανίου δεν είναι τόσο αληθινή

Ένα δημοσίευμα του καθηγητή Σταύρου Θεοφανίδη από το 2009, αναφορικά με την ελληνική προέλευση λέξεων του Κορανίου, συνεχίζει να αναδημοσιεύεται σε διάφορα ιστολόγια με ανυπόστατους ισχυρισμούς.

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

Ενδεικτικά site που το είδαμε: viralmanel.grmakeleiopyli-apokalypseis, κτλ.

Το δημοσίευμα:

«ΤΟ ΚΟΡΑΝΙΟ» είναι ελληνική λέξη – και έχει ένα κεφάλαιο με τίτλο: «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»… Τι λέει το Κοράνιο; «Οι Ελληνες [πάντα] θα νικούν. Είναι θέλημα του Αλλάχ» [Surah ΧΧΧ, 1-5]

Λίγοι γνωρίζουν ότι η ιερή λέξη «Κοράνιο» είναι ελληνικότατη και μάλιστα ομηρική*. Προέρχεται από το ιερό ελληνικό ρήμα «κορέω», που σημαίνει σπέρνω -τον Λόγο του Θεού!- και κατ’ επέκταση «σαρώνω». Το ρήμα «κορέω» εκφράζει και την ιερή πράξη της δημιουργίας: όταν ο πατέρας μας «εκόρευσε», δηλαδή έσπειρε τον σπόρο του στην κόρη-μάνα μας και έπλασαν εμάς! Σήμερα το ρήμα είναι γνωστό ως: «δια-κορεύω», από το κόρη: δια-κορεύω<κόρη. Δηλαδή η πιο δημιουργική πράξη στον κόσμο! Στο «Κοράνιο» (η λέξη είναι ΔΑΝΕΙΟ των Αράβων, Περσών και Τούρκων από το ελληνικό-ομηρικό: κορέω) υπάρχει και κεφάλαιο για τον Μέγα Αλέξανδρο. Το «Κοράνιο» έχει 114 «Κεφάλαια» (η αντίστοιχη «Αραβική» λέξη: «Surah» είναι και αυτή ελληνική, από το «Σειρά»). Αλλά και η λέξη «Αλλάχ» είναι από το ελληνικότατο «άλιος», που είναι η πρωτο-ελληνική λέξη ήλιος: Ο πρώτος πρώτος Θεός του πρωτο-Ελληνα Πελασγού ήταν, όχι ο Δίας, όχι ο Κρόνος, αλλά ο Ηλιος! Που χαρίζει το φως και τη ζωή στους Ανθρώπους: άλιος**ήλιος**Ελλάς (=το Φως)**Hellas**(Η=Χ) Αλλάχ… Και το όνομα «Μωάμεθ» είναι δάνειο από το ελληνικότατο «μεγάθυμος» = ον με πλούσιο κόσμο ψυχής! […] «Οι Ελληνες [πάντα] θα νικούν! Είναι θέλημα του Αλλάχ». Φυσικά, με το ισχυρότερο όπλο στον κόσμο: τον πολιτισμό τους! Τα κανόνια σκουριάζουν. Ο πολιτισμός όμως διαιωνίζεται, όπως στο Κεφάλαιο ΧΧΧ του Κορανίου…
Καθηγητής Σταύρος Θεοφανίδης * (Βλ. το τελειότερο Λεξικό των Liddell-Scott «Μέγα Λεξικόν της Ελληνικής Γλώσσης», μετάφραση Α. Κωνσταντινίδου, τόμος 2, έκδοση. Ελληνικά Γράμματα, το λήμμα «κορέω»).

korani-420x420.webp

korani2.jpg

Το άρθρο αυτό κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2009 στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία. Συγγραφέας του είναι ο καθηγητής εφαρμοσμένης οικονομίας της Παντείου Σταύρος Θεοφανίδης, ο οποίος είναι οικονομολόγος (κι όχι γλωσσολόγος).

Έχει τίτλο «Κοράνιο, Αλλάχ, Μωάμεθ: λέξεις ελληνικές» και υποστηρίζει πως οι συγκεκριμένες λέξεις έχουν ελληνική προέλευση. Στη συνέχεια αναφέρει μια σούρα από το Κοράνι παρερμηνεύοντάς την. Αναλυτικότερα:

Το κορέω
Λίγοι γνωρίζουν ότι η ιερή λέξη «Κοράνιο» είναι ελληνικότατη και μάλιστα ομηρική*. Προέρχεται από το ιερό ελληνικό ρήμα «κορέω», που σημαίνει σπέρνω - τον Λόγο του Θεού!- και κατ’ επέκταση «σαρώνω».

Πράγματι συναντάμε τη λέξη στον Όμηρο, «δῶμα κορήσατε» (Ομήρου Οδύσσεια, 20 (υ), στ. 149) αλλά με την έννοια του σκουπίζω!

Και μιας και γίνεται επίκληση από τον κ.καθηγητή στο εγκυρότατο λεξικό Liddel-Scott, ας ρίξουμε μια ματιά τι γράφει πραγματικά:

koreo2.jpg

koreo.jpg

koreo_hoffman.jpg

Πουθενά δεν υπάρχει αυτή η ερμηνεία που μας παρέθεσε.

Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ