Ελλαδα

Νένα Χρονοπούλου: Το μήνυμά της για τη δολοφονία του συζύγου της

Συμπληρώνονται 12 χρόνια από τον θάνατό του

p185215_b_v8_ab.jpg
Χαρά Βαμβακούλα
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νένα Χρονοπούλου
Νένα Χρονοπούλου © facebook.com/nena.chronopoulou

«Σαν χθες βράδυ, ξημερώματα γιορτής». Το συγκινητικό μήνυμα της Νένας Χρονοπούλου για τα 12 χρόνια από τη δολοφονία του συζύγου της.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 12 ετών από τη δολοφονία του συζύγου της Γεράσιμου Μαυράκη, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, η Νένα Χρονοπούλου, ανήρτησε κοινές του φωτογραφίες από τον γιο τους Χρήστο κι ένα συγκινητικό μήνυμα.

«Σαν χθες βράδυ, ξημερώματα γιορτής… Πέρασαν 12 χρόνια από την τελευταία τους φωτογραφία μαζί… Χρηστάκος και Γεράσιμος» γράφει η ηθοποιός και προσθέτει: «Σαν σήμερα, ημέρα της γιορτής του λοιπόν, ημέρα της γιορτής που δεν ξαναγιορτάσαμε ποτέ, ημέρα που μας σημάδεψε για πάντα, κάθε μέρα μας, γιατί όσοι είναι κοντά μας γνωρίζουν, πως κανένας μας δεν ξέχασε και ούτε πρόκειται να ξεχάσει. Μιλάμε για σένα λες και είσαι ανάμεσά μας και απλά δεν σε βλέπουμε, όμως ξέρουμε πως μας βλέπεις εσύ, μη ρωτήσεις πως, έτσι γίνεται συνήθως όταν δε θέλεις να δεχτείς την πραγματικότητα».

«Καλή αντάμωση, γιατί κάθε ημέρα που περνάει μας πάει κοντύτερα σ’ αυτούς που είναι πια στην αλήθεια, και όπως και να το δεις, είναι μία παρηγοριά» καταλήγει η Νένα Χρονοπούλου.

Καρτέρι θανάτου την ημέρα της γιορτής του

Ο Γεράσιμος Μαυράκης δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της 20ής Οκτωβρίου του 2007, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής. Η δολοφονία του 39χρονου επιχειρηματία έγινε στη 01.40, στην οδό Πειραιώς 235 στον Ταύρο, όταν δίπλα από τη μηχανή του σταμάτησε μια μοτοσικλέτα χωρίς πινακίδες, με δύο κρανοφόρους. Ξαφνικά ο συνεπιβάτης έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί. Τέσσερις σφαίρες καρφώθηκαν στο σώμα του και ο άτυχος άνδρας έπεσε αιμόφυρτος στην άσφαλτο.

Ο εκτελεστής όμως δεν σταμάτησε. Κατέβηκε, πήγε πάνω από το θύμα του και του έριξε τρεις χαριστικές βολές: μία στον λαιμό, μία ψηλά στον ώμο και μία τρίτη πίσω από το αυτί.

Μετά και οι δύο εξαφανίστηκαν. Τα κακά μαντάτα έφτασαν στην ηθοποιό μέσα στα άγρια χαράματα. Ο ήχος του τηλεφώνου την ξύπνησε απότομα και, όταν άκουσε από την άλλη γραμμή πως ο σύζυγός της ήταν νεκρός, έπαθε σοκ. Έτρεξε στην κούνια του μικρού Χρήστου, του παιδιού που απέκτησε από τον γάμο τους, και τον πήρε αγκαλιά σαν να ήθελε από κάπου να πιαστεί, να πάρει δύναμη.

Η γνωριμία, η δύσκολη εγκυμοσύνη και το παιχνίδι της μοίρας

Η Νένα Χρονοπούλου γνωρίστηκε με τον Γεράσιμο Μαυράκη στα μέσα του 1999. Τα προβλήματα με τη Δικαιοσύνη που αντιμετώπιζε ο σύντροφός της απασχόλησαν αρκετές φορές τη δημοσιότητα και η ηθοποιός παραμέρισε την καριέρα της, παλεύοντας στο πλευρό του για την αθωότητά του.

Το 2005 παντρεύτηκαν στην Αίγινα με πολιτικό γάμο και μάρτυρες τους γονείς του Μαυράκη και τη μητέρα της ηθοποιού. Επιθυμούσαν πολύ να γίνουν γονείς και ύστερα από μερικές ατυχίες η ηθοποιός κατάφερε να μείνει έγκυος, αλλά είχε δύσκολη κύηση.

Ακόμα μία δικαστική περιπέτεια του πρώην αθλητή του bodybuilding και το επιβαρημένο ιατρικό ιστορικό της Νένας Χρονοπούλου είχαν ως αποτέλεσμα να σπάσουν πρόωρα τα νερά και να έρθει στη ζωή ο γιος τους, μόλις πέντε μηνών και 27 ημερών, και βάρους 800 γραμμαρίων. Το αγοράκι έδωσε για πολλούς μήνες σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών, και τελικά βγήκε νικητής. Η Νένα Χρονοπούλου πήρε τον ΑμεΑ γιο της Χρήστο στο σπίτι και για τριάμισι χρόνια έζησαν και οι τρεις, μέχρι που τους χώρισε ο θάνατος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ