Ελλαδα

Αδέλφια στα αζήτητα του νεκροτομείου Βόλου επί μήνες

Κηδεύτηκαν από την καλοσύνη των ξένων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κηδεύτηκαν από την καλοσύνη των ξένων τα υπερήλικα αδέλφια που βρίσκονταν επί μήνες στα αζήτητα του νεκροτομείου Βόλου

Δεν είναι σενάριο δραματικής ταινίας, αλλά πραγματικότητα στον Βόλο του 2019. Στις 28 Αυγούστου πέθανε η Μαρία Γκάργκα, ετών 99, ενώ στις 5 Σεπτεμβρίου απεβίωσε και ο αδελφός της Απόστολος Γκάργκας, ετών 94.

Αφού δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον από συγγενείς, το νοσοκομείο τους «φιλοξένησε» στον ψυκτικό του θάλαμο και μετά από λίγο χρονικό διάστημα, λόγω στενότητας χώρου, τους μετέφερε στο ψυκτικό θάλαμο του Κοιμητηρίου «Κούκος» του Δήμου Βόλου, όπου «φιλοξενήθηκαν» μέχρι και χθες, Παρασκευή.

Έπειτα από διερεύνηση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν συγγενείς α’ και β’ βαθμού. Μάλιστα, για τη μια θανούσα, είχε παραγγελθεί νεκροψία – νεκροτομή, η οποία εκκρεμούσε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκαν συγγενείς τρίτου βαθμού, οι οποίοι εφόσον δεν είχαν νόμιμο δικαίωμα στην περιουσία που άφησαν πίσω τους τα αδέλφια, δεν ενδιαφέρθηκαν και για την φροντίδα της τελετής.

Τελικά, ένα ζευγάρι από τη Βόρεια Ελλάδα βρέθηκε στο Βόλο, που ήξερε τα δύο αδέλφια κι ανέλαβε τα διαδικαστικά και τα έξοδα της κηδείας που πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή.

Πηγή: e-thessalia.gr