- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Επεισόδια στην πορεία φοιτητών στην Αθήνα: Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες σε κλούβες που βρίσκονται έξω από τη Βουλή - Αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών.
Στη Βουλή κατέληξε η πορεία των φοιτητών που διαδήλωσαν σήμερα κατά της κατάργησης του ασύλου και της πρόθεσης της ηγεσίας του υπουργείου να επαναφέρει το ν+2 στο χρόνο περάτωσης σπουδών, καθώς επίσης και τη βάση εισαγωγής.
Ένταση επικράτησε όταν οι φοιτητές στην κεφαλή της πορείας κατευθύνθηκαν προς τις κλούβες της αστυνομίας που μπλόκαραν την πλαϊνή είσοδο της Βουλής και χτύπησαν τα οχήματα με ξύλινα λοστάρια. Οι δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης, ενώ δεν έγινε κάποια προσαγωγή.
Η διαδήλωση διαλύθηκε, ενώ αυτή τη στιγμή μεγάλος αριθμός φοιτητών κατευθύνεται προς το Πολυτεχνείο. Η κυκλοφορία στους δρομους του κέντρου της Αθήνας αποκαθίσταται σταδιακά.
Οι δρόμοι γύρω από το κέντρο παραμένουν κλειστοί, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια.
Οι φοιτητές τάσσονται, μεταξύ άλλων, ενάντια στις αλλαγές που φέρνει το υπουργείο Παιδείας και συγκεκριμένα εκφράζουν την αντίθεσή τους στις διαγραφές φοιτητών στα ν+2 έτη σπουδών, στα συμβούλια ιδρύματος - αυτονόμηση των ιδρυμάτων, στην κατάργηση ασύλου, στη μείωση εισαχθέντων, στον ορισμό της βάσης του 10 για εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, στη σύμπλευση των πανεπιστημίων με την αγορά και εν γένει στο νέο νόμο - πλαίσιο που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες
Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις
Πότε φτιάχνει ξανά ο καιρός
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Περίπου 200 ζώα ζούσαν σε ακατάλληλες συνθήκες
Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της Λίνας Μενδώνη
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Τι καταγγέλλει η τοπική ΕΛΜΕ
Νέο κύμα κακοκαιρίας από την Παρασκευή
Στις περιοχές όπου αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων θα εφαρμοστεί τηλεκπαίδευση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.