Ελλαδα

Ειδικοί Φρουροί για επίθεση στα Εξάρχεια: Διψούν για αίμα αστυνομικού

Ο γενικός γραμματέας Στράτος Μαυροειδάκος χαρακτηρίζει «θρασύδειλους» τους δράστες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αυτοί που επιτέθηκαν στη διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, «ήθελαν να αφαιρέσουν ζωή», τόνισε ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών.

Για τη «βροχή» μολότοφ που δέχτηκε η διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια το βράδυ της Πέμπτης, τοποθετήθηκε ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», εκτίμησε ότι οι δράστες «διψούν για αίμα αστυνομικού», ξεκαθαρίζοντας ότι «ήθελαν να αφαιρέσουν ζωή». Κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίθεσης, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε έξω από κτίριο το οποίο τελούσε υπό κατάληψη και πλέον έχει σφραγιστεί.

«Μου είπε ότι έφαγε το μπουκάλι στο κεφάλι. Του έκαναν ράμματα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε. Ευτυχώς δεν είχε εγκαύματα γιατί η μολότοφ έσκασε λίγο μακριά από το κεφάλι του» ανέφερε ο κ. Μαυροειδάκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση στα Εξάρχεια δεν είναι καλή. «Έχει αργήσει η ομάδα Δέλτα να επανέλθει στον δρόμο. Είμαστε ανθρώπινοι στόχοι» εκτίμησε, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μπορεί διμοιρίες των ΜΑΤ να φυλούν κτίρια που έχουν εκκενωθεί, επειδή αυτά δεν αποδίδονται στους ιδιοκτήτες τους.

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση στη διμοιρία των ΜΑΤ σημειώθηκε στην οδό Καλλιδρομίου. Οι δράστες πέταξαν μολότοφ και πέτρες. Το κτίριο είχε εκκενωθεί στις 26 Αυγούστου.