Ελλαδα

Υπ. Υγείας: «Δεν έχουν ακυρωθεί οι 208 θέσεις επιμελητών γιατρών»

Διευκρινίσεις για τα παρατυπίες που προέκυψαν στην προκήρυξη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διαμαρτυρία νοσοκομειακών γιατρών
Διαμαρτυρία νοσοκομειακών γιατρών / © INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η προκήρυξη των 208 θέσεων επιμελητών γιατρών στα ΤΕΠ δεν έχει ακυρωθεί ξεκαθαρίζει ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης.

Η προκήρυξη των 208 θέσεων Επιμελητών για την στελέχωση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας δεν έχει ακυρωθεί, ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του προεδρείου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και των υποψηφίων γιατρών.

Ενημέρωσε πως προέκυψαν παρατυπίες κατά τον έλεγχο νομιμότητας, την πάγια διαδικασία στην οποία υποχρεούται να προχωρήσει το υπουργείο και με την οποία ολοκληρώνεται η επιλογή των γιατρών πριν τον διορισμό τους.

Για το λόγο αυτό αναπέμφθηκαν τα πρακτικά στο Συμβούλιο που έκανε την κρίση, προκειμένου να διορθωθούν.

«Πρόθεση και δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι να τηρηθεί η νομιμότητα, εντός των καθορισμένων από τον νόμο προθεσμιών, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία των διορισμών», ανέφερε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Σημειώνεται ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί πραγματοποίησαν σήμερα στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας για το θέμα 208 θέσεων επιμελητών γιατρών στα ΤΕΠ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ